Desi economia europeana trece printr-o perioada de revenire, Jean-Claude Trichet, presedintele Bancii Centrale Europene, se declara impotriva unor mariri salariale in acest moment. Trichet a declarat ca maririle salariale ar alimenta tensiunile infla
Desi economia europeana trece printr-o perioada de revenire, Jean-Claude Trichet, presedintele Bancii Centrale Europene, se declara impotriva unor mariri salariale in acest moment. Trichet a declarat ca maririle salariale ar alimenta tensiunile inflationiste si ca tocmai cresterea moderata a costurilor cu salarizarea a fost unul dintre factorii-cheie care au dus la scaderea somajului si la revigorarea economiei europene in ultimii ani. Declaratiile lui Trichet au venit dupa ce, la inceputul acestei saptamini, ministrii de finante din zona euro (Eurogrup) au deschis discutia asupra unor eventuale mariri salariale. Jean-Claude Juncker, ministru de finante luxemburghez si presedinte al Eurogrupului, a exprimat o pozitie favorabila cresterilor salariale, invitind Comisia Europeana sa studieze modalitati de reducere a decalajului dintre evolutia salariilor si profiturile Uniunii monetare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.