Situatia din arbitrajul romanesc a devenit exploziva, mai ales dupa ultimele masuri luate de presedintele CCA. Deranjati ca nu mai sunt protejati de seful lor, Gheorghe Constantin, arbitrii iau in calcul o masura extrema: greva japoneza.

Situatia din arbitrajul romanesc a devenit exploziva, mai ales dupa ultimele masuri luate de presedintele CCA. Deranjati ca nu mai sunt protejati de seful lor, Gheorghe Constantin, arbitrii iau in calcul o masura extrema: greva japoneza.

Prima etapa din 2007 a Ligii I a declansat un adevarat razboi intre cluburi si arbitri. Seful “fluierasilor” a incercat sa ia masuri pentru a indrepta lucrurile, dar subalternii sai le considera ridicole. Mai mult, cativa arbitri aflati pe lista FIFA considera ca Gheorghe Constantin este principalul vinovat pentru situatia actuala. Nu este exclus ca, in urmatoarele etape, „cavalerii in negru” sa intre in greva japoneza.

Aflat intre ciocan (cluburi) si nicovala (arbitri), Gheorghe Constantin, seful CCA, incearca sa gaseasca solutii pentru a scoate arbitrajul din impas. Deranjati de ultimele masuri (cateva “ecusoane FIFA”, printre care Marian Salomir si Sorin Corpodean, au cazut in dizgratie), mai multi arbitri importanti au avut mai multe runde de discutii pentru... a-si salva carierele. “Centralii” mai vechi in meserie sunt nemultumiti ca trebuie sa faca echipa cu tusieri fara experienta, pe care nu se pot baza deoarece acestia gresesc din aceasta cauza. Pentru moment, arbitrii evita sa iasa in fata, preferand sa ramana anonimi atunci cand isi ataca sefii, dar este evident ca mocneste o revolta impotriva conducerii CCA.

Telefonul mobil, marul discordiei
Ultima decizie a lui Gheorghe Constantin, care a hotarat ca membrii brigazilor de arbitri trebuie sa inchida telefoanele mobile si sa le predea observatorilor delegati de FRF cu doua ore inainte de inceperea meciurilor, a starnit amuzamentul subalternilor. “E o frectie. Parca nu se stie ca fiecare arbitru are cel putin un telefon cu cartela, de care nu se stie la CCA. Cine ar face o „propunere indecenta“ cu doua ore inainte de meci? Iar daca vrea unul sa-si sune neaparat nevasta sau amanta, o va face, chiar daca a predat telefonul observatorului. Cine e profesionist stie foarte bine ce trebuie sa faca pentru a fi in forma maxima la ora meciului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin