Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania, sustinatoare a scutirii de impozit pe profitul reinvestit, contesta calculele Ministerului de Finante, potrivit carora masura ar cauza pierderi bugetare de 0,8% din PIB, fara sa aduca insa alte evaluari pe
Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania, sustinatoare a scutirii de impozit pe profitul reinvestit, contesta calculele Ministerului de Finante, potrivit carora masura ar cauza pierderi bugetare de 0,8% din PIB, fara sa aduca insa alte evaluari pe cifre.
Reprezentantii AOAR au sustinut, ieri, masura de neimpozitare a profitului reinvestit votata de Senat si si-au exprimat convingerea ca actul normativ va fi adoptat si in Camera Deputatilor.
Senatorul George Copos, membru al PC, partid care a initiat actul normativ, a spus ca masura este menita sa ii ajute pe intreprinzatori sa devina mai competitivi in UE si a contrazis calculele efectuate de Finante pentru ca acestea nu au indicat si veniturile suplimentare care ar fi incasate din TVA, ca urmare a achizitiilor facute de companiile care reinvestesc profitul. "Daca o companie reinvesteste profitul de 10 milioane, plateste TVA de 19% pentru aceasta suma, care insemna 1,9 milioane", a fost evaluarea expusa de Copos.
Cristian Parvan, secretar general al AOAR, a admis ca oamenii de afaceri nu au cifre sau evaluari, insa a caracterizat estimarile Finantelor ca fiind "calcule simpliste" si "raspunsuri birocratice".
"Ministerul Finantelor exceleaza prin a face calcule contabile fara sa ia in considerare efectul de antrenare al acestei masuri", a afirmat Parvan.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.