O dieta bogata in produse cu continut scazut de grasimi poate afecta fertilitatea in cazul femeilor, este concluzia unui studiu amplu realizat in SUA de o echipa de cercetatori de la Universitatea Harvard, informeaza dailymail.co.uk. La studiu au
O dieta bogata in produse cu continut scazut de grasimi poate afecta fertilitatea in cazul femeilor, este concluzia unui studiu amplu realizat in SUA de o echipa de cercetatori de la Universitatea Harvard, informeaza dailymail.co.uk.

La studiu au participat 116.000 de femei care au dat cercetatorilor detalii despre stilul lor de viata, despre dieta, despre starea sanatatii si eventualele probleme legate de fertilitate. Cercetatorii au descoperit ca femeile care consumau doua sau mai multe portii de alimente cu continut scazut de grasimi in cursul unei saptamani prezentau cu 85% mai multe riscuri de a deveni infertile din cauza problemelor de ovulatie. In schimb, femeile care consumau produse din lactate integrale, inclusiv inghetata, prezentau cu 27% mai putine riscuri de a avea probleme de infertilitate. Totusi, Jorge Chavarro, coordonator al acestui proiect, a indicat ca asocierea dintre produsele cu continut scazut de grasimi si infertilitate mai trebuie studiata. El a mai adaugat ca femeile nu trebuie insa sa faca excese de grasimi, pentru ca si obezitatea micsoreaza sansele de concepere a unui copil.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.