Membrii PD nu mai au voie sa dea declaratii presei decit cu voie de la conducere si cu programare de la Biroul de presa.

Decizia a fost luata ieri in Biroul Permanent National al PD si nu se refera doar la membrii simpli din partid, ci li se adreseaza chiar si vicepresedintilor si secretarilor executivi. Potrivit unor surse din conducerea partidului, hotarirea interna spune ca acestia nu mai au voie sa faca declaratii la televizor sau in presa scrisa decit daca au aprobarea unuia dintre cei trei lideri importanti ai partidului: Emil Boc, Adriean Videanu sau Vasile Blaga. „Unii dintre membrii BPN au iesit in ultima vreme cu diverse declaratii politice prin presa scrisa sau pe la televiziuni, fara sa aiba acceptul conducerii de partid. Astfel ca s-a pus in discutie modul cum reprezinta partidul prin declaratiile lor, de vreme ce ei nu consulta nici un lider al PD, inainte de a iesi in presa", sustin sursele, adaugind ca cel vizat de aceasta decizie este, de fapt, senatorul Marius Marinescu, care a exasperat conducerea partidului cu desele sale aparitii la televiziuni din ultima vreme.

Udrea: „Fiecare vorbeste pe limba lui"

Aceasta problema s-a mai pus in discutie de catre conducerea PD nu de mult, cind liderii partidului i-au reprosat Elenei Udrea ca nu a anuntat inainte de a declansa scandalul biletelul.

Elena Udrea crede ca decizia nu o vizeaza: „S-a discutat in sensul unei constatari ca fiecare se exprima pe limba lui si nu exista o pozitie unitara a partidului. Programarea sa se faca prin Biroul de presa al partidului".