Bucurestiul e un oras asupra caruia arhitectura comunista, cu blocuri gri si bulevarde terne, si-a pus amprenta puternic. Iar imaginea aceasta, indusa de cladirile anilor postbelici, creeaza o atmosfera deprimanta pentru cea mai mare parte a populati
Bucurestiul e un oras asupra caruia arhitectura comunista, cu blocuri gri si bulevarde terne, si-a pus amprenta puternic. Iar imaginea aceasta, indusa de cladirile anilor postbelici, creeaza o atmosfera deprimanta pentru cea mai mare parte a populatiei, avand un impact direct asupra vietii cotidiene a bucurestenilor, considera Constantin Boincean, care urmeaza cursurile unui masterat in cadrul Facultatii de Arhitectura din AHO, (School of Arhitecture in Oslo), Norvegia. In acest sens, el propune un proiect, ce urmeaza a fi detaliat pe parcurs, "Unde va sunt radacinile", ce se adreseaza Bucurestiului si bucurestenilor. Ideea centrala a proiectului este actul simplu de a planta un arbore. Bulevardul Maresal Al. Averescu devine locul unde oricine poate planta un arbore, iar prin acest act atitudinea oamenilor va deveni diferita. Desi in proiect este specificat doar acest bulevard, ideea este valabila pentru oricare altul din Bucuresti. Oamenii vor deveni, in acest fel, atasati de arborele plantat. Parcurile de pe bulevarde vor intersecta pietonalul devenind secvente din viata cotidiana a oamenilor care le parcurg in fiecare zi, bucurestenii devenind in acest fel potentiali purtatori de memorii individuale.
Proiectul isi propune in primul rand sa trezeasca interesul locuitorilor Capitalei in ceea ce priveste orasul in care locuiesc, fiind in acelasi timp un subiect de dezbatere pe tema "Un Bucuresti mai bun". (M.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.