Din ce in ce mai frecvent, opinia publica este confruntata cu dezvaluiri legate de clanul Golden Blitz, pastorit de insusi presedintele Romaniei, Traian Basescu. In epicentrul acestuia, se afla fosta sa prietena si consiliera, Elena Udrea, soata domn
Din ce in ce mai frecvent, opinia publica este confruntata cu dezvaluiri legate de clanul Golden Blitz, pastorit de insusi presedintele Romaniei, Traian Basescu. In epicentrul acestuia, se afla fosta sa prietena si consiliera, Elena Udrea, soata domnului Cocos. Revelatiile de care are parte populatia se refera la acte si fapte de coruptie la nivelul cel mai inalt. Asa cum s-a intamplat si in cazul celui de-al treilea "biletel", devoalat ieri de ziarul ZIUA. Basescu a facut trafic de influenta si trebuie cercetat penal. Senzational este faptul ca cea mai recenta istorie ne-o infatiseaza pe Elena Udrea in tandem cu Traian Basescu, extrem de activi in a-i acuza pe altii de complicitati vizand grupuri ilegitime de interese. Care este, pana la urma, mobilul care i-a animat? Nu cumva, in plan politic cel putin, actiunea lor agresiva este de tip sinucigas, de vreme ce ei insisi dovedesc ca se fac vinovati de faptele imputate altora? Sau a avut loc o operatiune nereusita de tip preventiv? In genul ataca pentru a nu fi atacat?
Legatura dintre Elena Udrea, Cocos, intreg clanul de la Golden Blitz si societatea Art Constructii '92 S.A. patronata de Dumitru Bucsaru nu este de data recenta. In ceea ce priveste departamentul de Investigatii al ziarului ZIUA, e adevarat, pentru prima data reporterii nostri au fost pusi in situatia, dupa ce ne-a parvenit documentul semnat de Basescu, de a incerca intr-un termen record sa obtina detalii. Pentru ca, pana ieri, nu am avut prilejul de a ne referi la omul de afaceri aflat in epicentrul unui urias scandal care il vizeaza pe seful statului, transformat in primavara anului 2005, la scurt timp de la instalarea sa la Cotroceni, in recuperator al unor datorii. De-a dreptul uluitor este ca, in momentul in care am accesat pe Google numele de Dumitru Bucsaru, precum si cele trei denumiri ale aceleiasi firme, careia a incercat sa ii ascunda identitatea, au inceput sa curga detaliile. O multime de publicatii, unele chiar atasate Cotroceniului, cum este de exemplu Evenimentul Zilei, altele in opozitie vadita cu Basescu, cum este Tricolorul, au facut de-a lungul timpului importante dezvaluiri. Tragand semnale de alarma legate, in general, de "combinatiile reusite" pe care acesta, pana cand a ajuns in Top 300, le-a facut cu Ministerul Transporturilor. Pastorit de Basescu, apoi de PSD si din nou de Basescu. Ultimul episod, cel la care se refera dezvaluirea din ZIUA, s-a consumat pe vremea cand la conducere s-a aflat Gheorghe Dobre, un om extrem de prudent, instalat acolo de catre Basescu si a carui principala misiune a fost nu sa organizeze Transporturile, nu sa faca autostrazi, ci sa-l prinda cu mata in sac pe Mitrea. Luni de zile, Dobre nu a facut altceva decat sa cerceteze arhivele de la Transporturi, incalcarea unei semnaturi care sa il poata trimite pe liderul PSD la Parchet. Aprobarea pe care i-a dat-o lui Dumitru Bucsaru de a-si recupera 110 miliarde lei, la cererea expresa si scrisa a lui Traian Basescu, a fost unul dintre putinele acte ministeriale rezolvate de Dobre.
Dupa dezvaluire am asistat la jalnice tentative de a apara imaginea sifonata a lui Basescu. Cea mai penibila este ca institutia prezidentiala, fiind publica, trebuie sa raspunda, vezi-Doamne, la absolut toate solicitarile. Cu manuta presedintelui. Este o minciuna sfruntata. In realitate, presedintele nu a scris biletele decat atunci cand a facut favoruri. La cererea lui Theodor Stolojan, a Elenei Udrea, a altor "consilieri" ori din proprie initiativa, pentru a-si plati datorii electorale. Iar atacurile declansate pe tema coruptiei si a grupurilor ilegitime de interese, se dovedeste acum, nu au fost decat o operatiune cu caracter preventiv. Esuata. Iar insultele pe care Udrea mi le adreseaza pe sticla nu merita absolut nici un comentariu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.