"Cainii rosii" au inceput oficial anul 2007 cu o infrangere, 0-1 cu Benfica in prima mansa din 16-imile de finala ale Cupei UEFA. Pe "Da Luz", Rednic a
preferat un joc simplu, in fata unui adversar care a impresionat mai mult prin numele din echipa decat prin joc. Impresia finala a fost ca Dinamo putea obtine
mai mult daca Rednic ar fi riscat, dar meciul s-a terminat dureros, cu golul lui Miccoli din penultimul minut.
Rednic a declarat ca este dureros sa primesti gol in final, asa cum s-a intamplat in intalnirea cu Benfica. "Eu cred ca am facut un joc foarte bun, pana cand am fost nevoit sa-l schimb pe Pulhac. In prima parte am controlat jocul, desi portughezii au avut doua ocazii pe greselile noastre. In partea a doua, Benfica a dominat si ne-a obligat sa ne retragem, iar ghinionul nostru a fost ca golul a picat in ultimul minut. Nu stiu daca meritam un rezultat de egalitate, dar ma doare aceasta infrangere", a spus Rednic. Acesta spera ca la Bucuresti echipa sa sa evolueze la fel de bine si sa obtina calificarea. "Este insa primul meci, cu un avantaj minim pentru ei. Sper ca la Bucuresti sa jucam la fel de bine, sa punem mai multa presiune in joc, sa atacam mai mult. Acum atacantii nostri nu au stat foarte bine in teren, ne-am miscat mai greu, cu expectia ocaziei lui Niculescu. Este totusi o victorie meritata pentru Benfica, dar calificarea se joaca in continuare", a precizat Rednic. Referitor la schimbarea lui Ze Kalanga (intrat in minutul 65, angolezul a fost schimbat dupa 17 minute), Rednic a spus: "Ze a intrat relaxat, a pierdut cateva mingi, a fost slab pe partea dreapta si nu a mai fost o situatie echilibrata". Danciulescu a declarat ca toti jucatorii sunt dezamagiti de aceasta infrangere. "Sunt dezamagit de aceasta infrangere, pentru ca am facut o partida buna. Sper sa ne calificam insa la Bucuresti. Sansele sunt aceleasi, si daca era 0-0 tot trebuia sa marcam", a spus capitanul din "Groapa". La randul sau, Lobont, declarat de site-ul UEFA cel mai bun jucator al meciului, a spus ca datoria sa este sa apere. "Nu ne-am temut de ei, suntem doar dezamagiti cu totii. Am jucat insa cu Benfica, o echipa valoroasa, cu experienta in cupele europene", a spus Lobont.
BENFICA - DINAMO 1-0 (0-0)
A marcat: MICCOLI (89).
Stadion: "Da Luz"; spectatori: 30.000.
BENFICA: Quim - Nelson, Anderson, Luizao, Leo - Katzouranis, Petit (46 Miccoli), Karagounis, Rui Costa (90 Coimbra) - Simao, Nuno Gomes (75 Derlei). Antrenor: F. Santos.
DINAMO: Lobont - Blay, Moti, St. Radu, Pulhac (65 Ze Kalanga; 82 D. Serban) - Ad. Cristea, Margaritescu, C. Munteanu (79 Ropotan), Balace - Danciulescu, Cl. Niculescu. Antrenor: M. Rednic.
Cartonase galbene: Petit (33), Leo (77) / Pulhac (25), Moti (68).
Au arbitrat: I. Bebek T. Petrovic, T. Setka (toti din Croatia).