In timp ce oierul Gigi se certa cu Ciobanu de la Federatia de Fotbal a Moldovei pe un amical, MM Stoica negocia pentru transferul lui „Rogerinho" la Steaua.

Rapidul a renuntat la un armean, Karamian, pentru a aduce un brazilian in Giulesti, Marcelo. Cules de pe aeroport prin sondaj, acesta indura cu greu frigul din Romania si este privit cu superioritate de rapidisti, desi a venit cu ginduri razboinice la adresa rivalilor Dinamo si Steaua, studiati cu atentie pe net, chiar daca singura limba pe care o cunoaste este portugheza. Intrebat despre mult mediatizatul transfer al conationalului Andrey Nazario in Ghencea, jucatorul criticat chiar de Copos a declarat cu nonsalanta ca nu a auzit de el, desi acesta reusise totusi sa se antreneze zece minute cu Steaua. Dinamo se lauda cu „brazilienii" din pepiniera proprie, Adrian Cristea fiind alintat „Ronaldinho" de Cristi Borcea dupa golul marcat impotriva celor de la Uniao Leiria, dar Gigi Becali vrea intotdeauna sa aiba „o oaie in plus", chiar daca intre timp transhumanta a devenit ilegala.

Transfer fulger

Asa se explica probabil negocierile avansate pentru mijlocasul formatiei Figueirense, Rogerio Miranda Silva „Rogerinho", care, in cazul in care tranzactia se finaliza aseara, data-limita impusa de forul continental, putea sa fie trecut pe lista UEFA. Brazilianul este nascut pe 24 decembrie 1984, la Paragaminas (Brazilia), are 1,74 metri si a venit in 2005 de la Clube do Remo. Steaua ofera un milion de dolari clubului Figueirense pentru transferul lui Rogerio si 350.000 de dolari salariul jucatorului. „Eu am dat OK-ul si consider ca in proportie de 90% transferul este ca si facut. Cind vreau eu ceva, se face", a declarat Gigi Becali, desi jucatorul nu a mai raspuns la telefon, iar clubul a crescut pretul la 1,7 milioane.

In ceea ce priveste turneul din Republica Moldova, Gigi Becali a renuntat la amicalul cu nationala fratilor de peste Prut dupa contre cu presedintele forului de la Chisinau, Pavel Ciobanu, cu privire la locul de disputare a meciului, stabilit initial la Tiraspol.

Turneu anulat in Moldova

In locul acestei partide de verificare, Steaua urma sa joace tot pe 7 februarie (ora 18.00), dar la Chisinau, cu formatia locala Zimbru. „Am primit foarte multe mesaje de la romanii de acolo si am decis sa jucam meciul la Chisinau. Asa este normal, sa mergem sa jucam acolo unde sintem doriti", a motivat Becali, precizind ca oficialii de la Tiraspol „n-au ce sa faca" si „nu trebuie sa se simta jigniti", iar stelistii „vor juca acolo unde vreau eu!". Patronul Stelei a anuntat donatii pentru vaduvele de razboi si fan clubul ros-albastrilor din Chisinau, dar acest lucru nu l-a inmuiat pe Pavel Ciobanu, oficialul FMF reactionind dur: „De o luna s-a stabilit, am inceput sa vindem biletele, jucatorii nostri au fost convocati si vin din multe tari, acum ce facem, ne batem joc?". Ieri, oficialii de la Zimbru au refuzat insa amicalul. In schimb, au sosit in Ghencea si expertii germani, Becali declarind ca asteapta OK-ul de la ministrul Apararii, Sorin Frunzaverde, pentru a mari capacitatea stadionului cu 30.000 de locuri.

Republica Moldova vine in Ilfov In conditiile in care amicalul Stelei cu Moldova a cazut, cineva a avut totusi grija de onoarea fotbalistilor din tara vecina, convocati din strainatate pentru o partida aflata la cheremul lui Gigi Becali. Selectionerul nationalei de tineret a Romaniei, Emil Sandoi, a convocat ieri un lot de 18 fotbalisti, dintre care doi stranieri (Keseru de la Nantes si Hristu Chiacu de la Wisla Cracovia), pentru partida amicala dintre Republica Moldova si Romania, care va avea loc pe 6 februarie (ora 19.00), la Tiraspol, informeaza site-ul oficial al FRF.