O grupare paramilitara din Ungaria face antranamente in Muntii Ciucului. Organizatia Legiunea Secuiesca vine de cel putin doua ori pe an pentru a se antrena in Tinutul Secuiesc (judetele Harghita si Covasna). Conform informatiilor din interiorul Legi
O grupare paramilitara din Ungaria face antranamente in Muntii Ciucului. Organizatia Legiunea Secuiesca vine de cel putin doua ori pe an pentru a se antrena in Tinutul Secuiesc (judetele Harghita si Covasna). Conform informatiilor din interiorul Legiunii incepand cu 1 februarie mai multi membri ai organizatiei se vor deplasa in zona Muntii Ciucului, in imediata apropiere a statiunii montane Baile Harghita, pentru sesiunea de iarna a antrenamentelor din anul 2007. Scopul declarat al tinerilor care fac parte din aceasta organizatie este "apararea Tinutului Secuiesc, apararea democratiei, dreptatii, libertatii si faurirea statului de drept". La antrenamente, membrii Legiunii invata diferite tehnici si strategii militare specifice organizatiilor paramilitare. O mare parte dintre componentii Legiunii Secuiesti sunt tineri de cetatenie romana, de etnie maghiara, dar si membrii ai unor organizatii de extrema dreapta din Ungaria. Printre membrii de vaza ai gruparii paramilitare se numara si Eduardo Rosza Flores, jumatate ungur, jumatate bolivian, nimeni altul decat interpretul de limba spaniola a lui Carlos Sacalul, in perioada in care temutul terorist a fost in Ungaria.
Hungarian Survival
Grupuri insemnate de cetateni maghiari si etnici maghiari din Romania desfasoara antrenamente de lupta si supravietuire in conditii dure, pe platourile si in padurile din Muntii Harghitei. Pe langa afectarea sigurantei nationale, astfel de activitati pot fi periculoase atat pentru turisti cat si pentru cei care locuiesc prin acele zone montane. Internetul a devenit un mijloc eficient de comunicare pentru "Secuii Paramilitari". Portalul - Hungarian Survival, care numara peste cinci mii de membri, majoritatea provenind din armata ungara si Legiunea Straina, militeaza pentru "secuii paramilitari". Practic, acesta a devenit un scop in sine, alimentand ura interetnica. Astfel, a fost creat un important cap de pod in Romania, mizandu-se pe unele sentimente nationaliste si separatiste. Website-ul, coordonat de Tibor "Photosniper" Revesz, un fost luptator in Legiunea Straina, si Sandor "Guerilla" Csurgo, militeaza pentru pregatire ideologica si antrenament fizic a unor gasti paramilitare, pe teritoriul tarii noastre. De altfel, sunt prezentate imagini din cadrul unor tabere de pregatire din Muntii Harghitei. Zolt "Simca" Simonics este responsabilul cu sortarea celor care intervin pe forum, pastrand secretul si confidentialitatea accesului. In fotografiile prezentate se remarca Gabor "Soldat" Katona, un specialist in luptele cu cutitul, antrenat la Scoala de Supravietuire din muntii Scotiei. Alaturi de acesta apare si Janos "Hassan" Horvath, un fost ofiter al armatei ungare, cei doi avand state vechi in antrenamentele din Serbia. Acesta din urma detine informatii de ultima ora, unele chiar clasificate, despre armata ungara. El le impartaseste din experienta sa in uniforma, tuturor celor care ii impartasesc idealurile. Acesta are vaste cunostiinte in domeniul pirotehnic, fiind capabil sa fabrice cu usurinta bombe artizanale.
Ideologul Legiunii,
fostul translator
al lui Carlos Sacalul
Tamas "Bezbol" (n.r. - transcrierea fonetica a cuvantului "baseball" in limba maghiara) Horvath s-a specializat alaturi de Revesz in orice conditii si pe orice teritoriu. Acestia fac parte si din gruparea neonazista "Sange si Onoare". Spre exemplu ei au participat la "Ziua Onoarei", un festival nazist prin care este comemorata apararea de catre germani a Budapestei, in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Horvath si-a calit nervii si sangele rece pentru lupta in desert in cadrul unor antrenamente in Israel. Cursurile de supravietuire le-a urmat in muntii din Austria. El este este cel care face legatura ideologica intre Hungarian Survival Portal si Legion Siculis (n.r. - "Legiunea Secuiasca"). Revesz prezinta in paginile sale de web informatii si articole ale tovarasului de crez, Eduardo Rosza Flores, inalt ofiter in organizatia ungara "Guard of Workers" (organizatie similara cu Garzile Patriotice). Flores, jumatate ungur, jumatate bolivian, este nimeni altul decat interpretul de limba spaniola a lui Carlos Sacalul, in perioada in care temutul terorist activa in Ungaria. In plus, acesta se poate lauda cu trecutul sau de mercenar in conflictul din Balcani, atunci cand a fost ofiter superior intr-un grup paramilitar. Dupa razboi, el s-a specializat in raspandirea ideologiei nationaliste catre cei care gandeau si credeau in acest deziderat. Membrii organizatiei paramilitare au la dispozitie un intreg si diversificat arsenal de razboi. Pornind de la cele mai diverse si noi tipuri de armament, pana la uniforme si sisteme de comunicare de ultima ora. Un astfel de depozit, care le sta oricand la dispozitie, se afla situat in orasul maghiar Dunaujvaros, localitate unde Legiunea Secuiasca a fost inregistrata ca persoana juridica de autoritatile din Ungaria.
Paramilitarii folosesc pentru deplasarea catre locurile de antrenament cateva microbuze, impanate cu echipamentele militare. Acestia au conexiuni importante cu ultranationalistii maghiari din zona Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc si Covasna. Impreuna, de cel putin doua ori pe an, in iarna si in vara, se antreneaza in Muntii Harghitei. O astfel de tabara are loc chiar in aceste zile, in Harghita.
"Ordinul se executa, nu se discuta"
Legiunea Secuiasca (Legion Siculis) este o organizatie "paramilitara", "centralizata", de tip "ordinul se executa, nu se discuta", iar membrii sai, conform statutului organizatiei, "trebuie sa-si asume obligatiile ce decurg din caracterul paramilitar al organizatiei".
Legiunea secuiasca a luat fiinta in 2002, in localitatea Palhalma din Ungaria. Legiunea a fost creata in baza articolului 63 din Constitutia Ungariei, privind dreptul la libera asociere, de care toate persoanele fizice se pot folosi, fara a incalca reglementarile legale. Organizatia se declara apolitica.
Conform datelor din statut, denumirea organizatiei este Szekely legio (in cazul utilizarii intr-o limba straina: Legion Siculis), iar activitatea ei se desfasoara pe teritoriul Republicii Ungare si in caz de nevoie si in afara granitelor acestei tari.
Stema Legiunii Secuiesti are ca elemente heraldice o baioneta de carabina cu varful infipt intr-un spatiu creat de sase fire de floare-de-colt (un simbol national in Tinutul Secuiesc). Legiunea Secuiasca este o organizatie suverana, bazata pe fortele de aparare cetatenesti, prin voluntariat. Legiunea este o organizatie "independenta, democratica, nu serveste scopuri politice, structura sa este bazata pe centralizare de tip militar si face orice pentru apararea Tinutului Secuiesc, democratie, dreptate, libertate si faurirea statului de drept". Membrii sai "pot fi doar persoane care atesta originea secuiasca, ei sunt obligati sa satisfaca o perioada de proba, timp in care participa activ la pregatirile teoretice si antrenamentele militare". Fondurile Legiunii provin din cotizatiile membrilor, din donatiile simpatizantilor, de la fundatii private si publice din Ungaria, din incasarile obtinute in urma unor spectacole, din profiturile obtinute din diferite afaceri si servicii prestate.
Comandantul Legiunii are opt clase
Liderul Legiunii Secuiesti, un tanar de 31 de ani are o biografie tumultoasa. Proclamat Comandantul suprem al Legiunii secuiesti, Tibor Revesz, este nascut in orasul Sfantu Gheorghe la 25 iunie 1976.
Revesz a parasit Romania in urma cu mai bine de un deceniu. In acest interval, el a reusit sa obtina atestate si diplome in domeniul fabricarii si dezamorsarii bombelor artizanale. A fost campion si vicecampion al Ungariei la judo si este specialist in dresajul cainilor de salvare si urmarire. Revesz a terminat scoala primara in orasul lui natal, dupa care a urmat cursurile unei scoli profesionale de mecanic auto pe care insa nu le-a terminat. Dupa ce s-a mutat in Ungaria el a urmat un curs de paza si protectie asistat canin (1994) si un curs de dresor si instructor de dresor canin (1996). De asemenea, a participat la o specializare in fabricarea si dezamorsarea bombelor artizanale (1998) si a urmat un curs de prim ajutor pe campul de lupta (2000).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.