"Am asistat stupefiati si ingroziti la un atac dur si inadmisibil impotriva unui cetatean al acestei tari, impotriva unui artist roman. Am asistat la incalcari grave ale deontologiei profesionale in cazul medicilor de la Spitalul de Urgenta din Sibiu
"Am asistat stupefiati si ingroziti la un atac dur si inadmisibil impotriva unui cetatean al acestei tari, impotriva unui artist roman. Am asistat la incalcari grave ale deontologiei profesionale in cazul medicilor de la Spitalul de Urgenta din Sibiu, precum si ale Politiei din acest oras, Capitala Culturala Europeana. Ne-am fi asteptat ca Politia orasului Sibiu sa intreprinda cu adevarat o ancheta profesionista in legatura cu cazul deosebit de grav al colegului nostru Ovidiu Mot, actor al Teatrului National "Radu Stanca" din Sibiu. (...) Prejudecatile si vorbele in vant nu pot sa tina locul anchetei serioase si nici pe cel al dovezilor. Avem toate motivele sa credem ca Ovidiu Mot a fost victima unui act criminal. Un act de barbarie cumplita, in urma atacului aflandu-se in coma profunda." Astfel incepe protestul semnat ieri de Maia Morgenstern, Marcel Iures, Mihai Maniutiu, Silviu Purcarete si alti artisti importanti de teatru, prin care li se cere autoritatilor sibiene clarificarea imprejurarilor in care a fost ranit Ovidiu Mot. Actorul a fost gasit la miezul noptii de 12 ianuarie, cazut in strada, a fost dus la spital si lasat acolo, sub banuiala ca ar fi beat, pana dimineata (computerul tomograf de la Sibiu nu este, de altfel, functional). Transportat de urgenta la Targu Mures, actorul a fost operat, fiindu-i extirpata o bucata de creier (inclusiv, se pare, centrul vorbirii) si se afla in coma. Conform medicilor de la Mures, Mot avea o rana in zona craniana pe care nu si-ar fi putut-o produce prin cadere, iar colegii, care au stat cu el dupa premiera de la "Pescarusul", sunt siguri ca actorul nu a baut in cantitati mari, dar politia sibiana refuza sa ia in considerare alta varianta a faptelor decat starea de ebrietate.
Un al doilea protest, similar, semnat de intreg colectivul Teatrului National "Radu Stanca", a fost facut public tot ieri, la conferinta de presa pentru noile premiere ale teatrului. (I. POPOVICI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.