Senatorul PSD Sorin Oprescu a fost audiat ieri de procurorii Parchetului General pentru o acuzatie de abuz in serviciu. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, l-a reclamat pe Oprescu de proasta gestionare a fondurilor din bugetul Spitalului Universit
Senatorul PSD Sorin Oprescu a fost audiat ieri de procurorii Parchetului General pentru o acuzatie de abuz in serviciu. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, l-a reclamat pe Oprescu de proasta gestionare a fondurilor din bugetul Spitalului Universitar, in urma unui control facut anul trecut.

In decembrie 1994, Oprescu a semnat un contract cu firma SC Overseas Conda SRL pentru lucrari de amenajare, consolidare si de reparatii curente, in valoare de aproape 3,5 miliarde de lei vechi.

Numai ca de atunci s-a incheiat un lant de contracte aditionale, valoarea actuala a acestora fiind de peste 377 de miliarde de lei vechi, potrivit Directiei de Audit si Control din Ministerul Sanatatii. Controlul a mai scos la iveala faptul ca, in spital, functionau trei garsoniere in regim VIP, pentru care chiria era de 119 euro pentru fiecare zi de spitalizare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.