El a apreciat ca PSD va reusi sa stranga "fara dificultate" semnaturile respective din partea parlamentarilor, argumentand prin faptul ca a sesizat si "interesul altor partide" in a sustine acest demers. Procedura de initiere a suspendarii din functi
El a apreciat ca PSD va reusi sa stranga "fara dificultate" semnaturile respective din partea parlamentarilor, argumentand prin faptul ca a sesizat si "interesul altor partide" in a sustine acest demers. Procedura de initiere a suspendarii din functie a presedintelui tarii presupune ca solicitarea sa fie semnata de cel putin o treime din numarul total al senatorilor si deputatilor, respectiv 157. Pe de alta parte, Geoana a afirmat ca, in cadrul intalnirii pe care a avut-o joi cu presedintele PC, Dan Voiculescu, nu a primit de la acesta un raspuns concret legat de demersul PSD pentru suspendarea presedintelui Basescu.
In cadrul acestei discutii, cei doi au analizat situatia politica creata in urma asa-zisului scandal al "biletelor", Geoana declarand ca Voiculescu ii va da un raspuns in privinta unui eventual sprijin fata de suspendarea lui Basescu dupa ce va analiza "cazul construit" de PSD. Intrebat daca va accepta conditionarea formulata de PRM, anume ca parlamentarii acestei formatiuni vor sustine o motiune de cenzura daca vor avea garantii, printr-un protocol scris, ca procedura de suspendare a sefului statului va fi dusa pana la capat, Geoana a apreciat ca nu este necesar un astfel de acord scris. El a mai spus ca social-democratii vor decide astazi, in cadrul Comitetului Executiv, asupra initierii unei eventuale motiuni de cenzura si a domeniului acesteia. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.