Incepand din aceasta luna, toate ouale cumparate din comert trebuie sa poarte o multudine de inscriptii, potrivit Regulamentului Comisiei Europene nr.1907/1990, care se refera la conditiile de comercializare a oualor si care a fost adoptat si de Rom
Incepand din aceasta luna, toate ouale cumparate din comert trebuie sa poarte o multudine de inscriptii, potrivit Regulamentului Comisiei Europene nr.1907/1990, care se refera la conditiile de comercializare a oualor si care a fost adoptat si de Romania. Astfel, pe rafturile magazinelor, ouale vor fi clasificate in trei categorii: cele din categoria A sunt ouale proaspete, categoria B include ouale calitatea a doua sau conservate, iar categoria C se refera strict la ouale de calitate scazuta, destinate industriei alimentare.

Cele mai scumpe produse vor fi, bineinteles, cele din categoria A. Totusi, clientii nu trebuie sa se ghideze dupa pret, ci numai dupa categoria inscriptionata pe ou, pentru a-si da seama de calitatea si prospetimea produsului, ne-a informat unul dintre cei mai mari producatori de oua din Romania.

Astfel, ouale din categoria A se clasifica in functie de greutate, iar pe acestea trebuie aplicate, obligatoriu, data ambalarii sau, in cazul oualor neambalate, data clasificarii, una sau mai multe date care sa-i ofere consumatorului informatii suplimentare, ne-a declarat sursa citata. Totodata, mai trebuie inscriptionata si c ategoria de calitate, de greutate, numarul centrului de ambalare, numele sau denumirea de activitate a centrului de ambalare, numele comercial sau marca fabricii, precum si o referire la tipul de productie, o indicatie asupra originii oualor si un cod care sa identifice unitatea producatoare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.