Proces post-mortem
Dupa Anul Nou, Tundrea a fost transferat la Spitalul de Pneumofiziologie din localitatea Dobrita, fiind suspect de tuberculoza si diagnosticat cu astm. Pentru ca starea sa de sanatate s-a agravat foarte tare, Tundrea a
Proces post-mortem
Dupa Anul Nou, Tundrea a fost transferat la Spitalul de Pneumofiziologie din localitatea Dobrita, fiind suspect de tuberculoza si diagnosticat cu astm. Pentru ca starea sa de sanatate s-a agravat foarte tare, Tundrea a fost transferat, miercuri, la Spitalul Judetean din Targu-Jiu, iar a doua zi a murit.
Deputatul Victor Ponta anunta, in luna noiembrie a anului trecut, ca il va apara gratuit pe gorjean. Ponta declara atunci ca magistratii care au intarziat atat de mult procesul ar trebui sa plateasca lui Tundrea daune morale mai mari decat ar trebui sa achite statul roman pentru cei 12 ani de inchisoare. De asemenea, achitarea lui Tundrea poate conduce la sanctionarea extrem de grava a procurorilor si judecatorilor care au fost calai pe cei 12 ani din viata acestuia. Ramane de vazut cine-l va reabilita macar post-mortem si daca adevaratul criminal al fetei de 13 ani va fi gasit. Cei doi avocati ai lui Marcel Tundrea, Liliana Clima si Victor Ponta, declarau vineri pentru Mediafax ca isi doresc sa continue procesul de la Brasov in care barbatul era judecat pentru crima. Cei doi aparatori au mentionat ca in urmatoarele zile vor contacta rudele lui Marcel Tundrea pentru a vedea daca acestea doresc o continuare a procesului de la Tribunalul Brasov.
Marcel Tundrea a fost condamnat in anul 1992 la 25 de ani de inchisoare dupa ce a fost gasit vinovat pentru violarea si uciderea unei fetite de 13 ani. Gorjeanul a negat in permanenta ca a comis faptele, iar dupa 12 ani petrecuti in detentie, in mai 2004, a fost eliberat dupa ce un test ADN a demonstrat ca acesta nu avea nici o legatura cu faptele de viol. Totodata, Tundrea a fost achitat pentru acuzatia de viol, iar magistratii au decis sa redeschida dosarul in care acesta a fost acuzat de crima.
Boli grave
Medicul legist Florin Dijmarescu, care i-a facut autopsia lui Tundrea, a declarat ca barbatul suferea, printre altele, de o cardiopatie dilatativa flanco-lombara dreapta, cordul acestuia fiind mult marit din cauza efortului facut pentru a pompa sange. Potrivit Mediafax, in plus, Marcel Tundrea avea apa la plamani, dar si sechele ale unor infarcturi mai vechi. Dijmarescu a mai spus ca moartea lui Marcel Tundrea nu a avut cauze violente si ca echipa de legisti a prelevat tesuturi din toate organele barbatului pentru a fi facute analize suplimentare care sa ofere raspunsuri in cazul aparitiei unor suspiciuni legate de deces.Marcel Tundrea va fi inmormantat astazi, in localitatea sa natala, Pojogeni, in acelasi cimitir in care este ingropata si fetita de 13 ani, violata si ucisa in 1991, caz in care gorjeanul a fost condamnat pe nedrept la 25 de ani de inchisoare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.