Ministrul de interne, Vasile Blaga, le-a atras ieri, atentia jandarmilor profesionisti, in cadrul sedintei de bilant, cu privire la comportamentul stradal si mai ales in relatia cu presa, considerand ca acestia au avut o "atitudine aroganta" in 2006.
Ministrul de interne, Vasile Blaga, le-a atras ieri, atentia jandarmilor profesionisti, in cadrul sedintei de bilant, cu privire la comportamentul stradal si mai ales in relatia cu presa, considerand ca acestia au avut o "atitudine aroganta" in 2006. Aproximativ 45 la suta din abaterile jandarmilor, in 2006, au fost accidente rutiere, releva bilantul pe anul trecut al Jandarmeriei Romane, prezentat ieri, in prezenta ministrului administratiei si internelor, Vasile Blaga. Ministrul Blaga a apreciat ca jandarmii au reusit, in ciuda dotarilor insuficiente, sa faca fata cerintelor, fapt ce a propulsat Jandarmeria Romana pe locul patru intr-un tot al increderii populatiei in institutiile statului, dupa biserica, armata si presa.
Totodata ministrul a aratat ca Jandarmeria este insuficient dotata pentru ca fondurile ce i-au fost alocate au fost gestionate prost. Blaga a subliniat faptul ca jandarmii au impartit banii in mod egal pentru toate structurile, fara sa tina cont de necesitati. Pe de alta parte, jandarmii nu vor mai pazi institutiile statului, a mai declarat ministrul administratiei si internelor, Vasile Blaga. Potrivit ministrului Vasile Blaga, aeroporturile, ministerele si alte institutii ale statului vor fi nevoite sa-si angajeze societati particulare pentru paza si protectie, la fel cum se intampla si in statele membre Schengen, unde sistemul particular de protectie functioneaza foarte bine. Blaga a mai spus ca un sistem de camere de supraveghere este mult mai ieftin decat un pluton de jandarmi.
Nu a fost precizata o data anume cand acest lucru se va intampla, insa ministrul a lasat sa se inteleaga ca Jandarmeria trebuie sa fie o forta de interventie, un reper al ordinii si disciplinii in interiorul tarii si nu o institutie de portari si paznici.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.