In editia din 16 ianuarie, ZIUA aducea in atentia publicului memoriul semnat de personalitati ale vietii culturale si stiintifice din tara si din diaspora prin care se cerea autoritatilor romane repunerea morala in drepturi a lui Vintila Horia, singu
In editia din 16 ianuarie, ZIUA aducea in atentia publicului memoriul semnat de personalitati ale vietii culturale si stiintifice din tara si din diaspora prin care se cerea autoritatilor romane repunerea morala in drepturi a lui Vintila Horia, singurul scriitor roman pana la momentul actual caruia i-a fost decernat premiul Goncourt. Ministerul Culturii si Cultelor a anuntat, ieri printr-un comunicat al biroului de presa remis la redactie, ca "repunerea in drepturi a acestuia (Vintila Horia - n.n.) este un gest moral inconturnabil. Scriitorul Vintila Horia trebuie asumat si metabolizat de cultura romana, iar istoriile noastre literare trebuie sa recunoasca masura excelentei sale. De aceea, Ministerul Culturii si Cultelor este gata sa sprijine eventuala organizare a unui eveniment consacrat vietii si operei lui Vintila Horia si sustine ideea invitarii fiicelor scriitorului in Romania. In limitele competentelor sale, care nu includ si reglementari de ordin juridic, Ministerul Culturii si Cultelor impartaseste punctul de vedere al semnatarilor memoriului". (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.