Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului a ticluit o lege care va crea haos in piata imobiliara, lasand cale libera invårtelilor si escrocheriilor. Legea chiriilor va permite celor care au probleme sociale si nu au o locuinta s
Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului a ticluit o lege care va crea haos in piata imobiliara, lasand cale libera invårtelilor si escrocheriilor. Legea chiriilor va permite celor care au probleme sociale si nu au o locuinta sa inchirieze o casa de pe piata libera, urmand ca statul sa le plateasca o mare parte din bani.

In relatia cu privatii, nimeni nu va putea controla daca pretul trecut in acte este si cel real. Fiind vorba de bani de la buget, este de asteptat ca proprietarii si chiriasii incadrati la categoria „cazuri sociale“ sa supraevalueze contractele, pentru a-si imparti profitul.

In paralel, ministerul vrea sa majoreze toate chiriile locuintelor de stat, sociale sau cele de tip ANL.

La finele anului trecut, Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului a redactat pe sest un proiect de lege care schimba total regulile jocului pe piata imobiliara. Proiectul Legii chiriilor va aduce modificari importante, atat in ceea ce priveste imobilele administrate inca de stat, cat si in sfera privatilor. Proiectul cu pricina nu a fost &ic irc;nca scos la lumina sau supus vreunei dezbateri publice, pe motiv ca se asteapta expertiza unor specialisti din strainatate. Ziarul Gardianul a intrat in posesia unor pasaje din viitorul act normativ, din care rezulta clar ca cel putin o parte din schimbarile legislative in domeniu vor incuraja tepele date statului.

Modificarea despre care s-a vorbit tot mai des in ultima vreme se refera la pretul chiriilor pentru locuintele aflate in proprietatea statului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.