Bond. James Bond. Seducator, bogat, cu priza! Asa il stim din filme. Caci, el e, de fapt, un tip fara parinti, fara casa si incapabil de legaturi sentimentale puternice. Nu o spun cinefilii, ci zeci de specialisti in comportamentul uman, istorie si f
Bond. James Bond. Seducator, bogat, cu priza! Asa il stim din filme. Caci, el e, de fapt, un tip fara parinti, fara casa si incapabil de legaturi sentimentale puternice. Nu o spun cinefilii, ci zeci de specialisti in comportamentul uman, istorie si film, care s-au adunat la Paris la un forum dedicat agentului 007. Personajul, creat de scriitorul britanic Ian Fleming, a fost intors pe toate partile. Pus sub lupa specialistilor, James Bond pare un tip rupt de tot ceea ce inseamna valori sociale. Lumea lui e o lume divizata de razboiul rece si populata de paranoici singuratici si periculosi, care incearca sa distruga ordinea fireasca a lucrurilor. Desi are mereu in preajma femei frumoase, agentul 007 e incapabil sa aiba o relatie serioasa. Specialistii au ajuns la concluzia ca spionul a devenit eroul tuturor generatiilor si gratie luxului care-l inconjoara la tot pasul: cele mai scumpe masini, ceasuri si bauturi fine. Totusi.... de unde a aparut James Bond?... s-au intrebat specialistii, la forumul de la Paris. In timpul celui de-al doilea razboi mondial, Ian Fleming a pus la cale operatiunea de rapire a unui lider nazist. Operatiunea avea numele de cod James Bond. Si de aici, a luat nastere un erou de carte si de film care si acum e la moda. Pana si regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii e mare fan 007.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.