In turneul ei prin bazarele politice ale lumii arabe, Condoleezza Rice nu a venit cu mainile goale. In schimbul sprijinului interlocutorilor pentru noua strategie americana in Irak, ea a oferit promisiunea unui angajament mai ferm al Washingtonului p

In turneul ei prin bazarele politice ale lumii arabe, Condoleezza Rice nu a venit cu mainile goale. In schimbul sprijinului interlocutorilor pentru noua strategie americana in Irak, ea a oferit promisiunea unui angajament mai ferm al Washingtonului pentru rezolvarea conflictului israelo-palestinian, socotit de acestia, dar nu numai de catre ei, ca fiind cheia pacificarii Orientului Mijlociu, zona cea mai exploziva a planetei. Spre deosebire de predecesorul sau Bill Clinton, Bush s-a aratat pana acum mai putin interesat intr-o asemenea rezolvare. Obiectivul sau principal este lupta impotriva terorismului, dar e greu de presupus ca aceasta lupta va avea succes fara solutionarea dosarului palestinian. In fapt, tocmai nesolutionarea acestui dosar constituie unul din motoarele de alimentare permanenta a activitatilor teroriste.

Aceasta idee pare acum a fi recapatat trecere la Casa Alba.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.