Duminica, la TVR 2 va debuta The Office, considerat unul dintre cele mai bune sitcomuri britanice din ultimul deceniu! Dovada stau nu numai vanzarile si audientele mari inregistrate in peste 80 de tari, ci si premiile obtinute de acest serial, cum ar
Duminica, la TVR 2 va debuta The Office, considerat unul dintre cele mai bune sitcomuri britanice din ultimul deceniu! Dovada stau nu numai vanzarile si audientele mari inregistrate in peste 80 de tari, ci si premiile obtinute de acest serial, cum ar fi: Best New TV Comedy, la British Comedy Awards (2001); Best Comedy, la South Bank Show Awards (2001); Best Entertainment, la Broadcasting Press Guild TV and Radio Awards (2001); Best Comedy Performance (Ricky Gervais) si Best Situation Comedy, la BAFTA TV Awards (2002); Best Comedy Actor (Ricky Gervais) si Best TV Comedy, la Golden Globe Awards (2004). Personajul principal este David Brent, directorul unei companii care vinde hartie. El se considera nu numai un magician al afacerilor, dar crede si ca este cel mai nostim, cel mai indragit si cel mai bun sef din toate timpurile. Din pacate, parerea pe care o are despre propria persoana este departe de adevar. In loc sa fie amuzant si respectat, el este un clovn care ii pune in situati neplacute pe angajati, prin glumele lui nesarate si de prost gust. Subalternii lui David Brent sunt: Gareth, sef de serviciu, are grija ca toata lumea sa stie ca si el este sef, chiar daca unul mai mic. Este infatuat, de-a dreptul idiot si isi inchipuie ca toate femeile sunt moarte dupa el. Singurul motiv pentru care ceilalti il suporta este faptul ca e cel mai bun cal de bataie cand vine vorba de glume si farse. E tinta permanenta a poantelor de tot felul, pe care le incaseaza fara ca macar sa-si dea seama. Tim, reprezentant de vanzari, mult prea inteligent pentru un asemenea loc. El este coplesit de inutilitatea muncii pe care trebuie sa o faca si de mediocritatea care il inconjoara. Singura satisfactie la serviciu este sa il necajeasca pe Gareth si sa ii faca discret curte secretarei, pe care o admira foarte mult. Periodic o invita in oras in ciuda refuzurilor permanente ale fetei. Dawn este secretara, cea care trebuie sa inghita majoritatea glumelor nesarate facute de sef. Dar ignora totul cu stoicism, fiind interesata doar de sarcinile de serviciu. Este logodita cu un individ din afara firmei, dar nu o deranjeaza atentiile lui Tim, chiar daca le refuza constant. Realizat sub forma unui asa-zis documentar al BBC despre viata cotidiana intr-o companie de provincie, serialul pune la zid imbecilitatea, ipocrizia si snobismul, intalnite de multe ori in relatiile dintre sefi si subalterni. Gratie umorului tipic englezesc, telespectatorii din lumea intreaga s-au delectat cu serialul care ironizeaza atat de subtil o lume comuna unui numar tot mai mare de oameni.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.