"In materialul intitulat <<Tati, cui ne-ai lasat?>> ziarul Libertatea savarseste in data de 18 ianuarie 2007 o grava abatere de la normele profesiei de gazetar. In articolul 4 al Codului Deontologic al Ziaristului, adoptat de Clubul Roman
"In materialul intitulat <<Tati, cui ne-ai lasat?>> ziarul Libertatea savarseste in data de 18 ianuarie 2007 o grava abatere de la normele profesiei de gazetar. In articolul 4 al Codului Deontologic al Ziaristului, adoptat de Clubul Roman de Presa, se cere respectarea vietii private, a confidentialitatii identitatii minorilor si bolnavilor aflati in situatii dificile si evitarea prezentarii detaliilor morbide. Normele au fost incalcate de redactia ziarului Libertatea in articolul mentionat mai sus: inca de pe prima pagina s-au publicat fotografii morbide explicite de la tragicul accident din 17 ianuarie, s-a facut publica identitatea unei victime si s-a prezentat poza unei fetite plangand peste cadavrul tatalui sau. Atentionarea privind "fotografiile socante in interior" nu a facut decat sa starneasca, in acest context, interesul pentru asemenea detalii. Paginile 2 si 3 ale cotidianului abunda si ele in fotografii ale victimelor, facute dupa accident, si sunt oferite nume ale victimelor. S-au prezentat parti de corp uman desprinse si s-a ilustrat fotografic suferinta sotiei unei victime a accidentului. Consiliul de Onoare a Clubului Roman de Presa condamna ferm acest mod de a face "gazetarie" si se delimiteaza de actiunea ziarului Libertatea. Solicitam redactiei ziarului Libertatea sa-si asume aceasta greseala si sa prezinte de urgenta scuze publice pentru depasirea limitelor asumate prin semnarea normelor Codului Deontologic al Ziaristului."


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.