Chirii mai mari cu pana la 30% din cursul anului trecut pentru spatii de birouri moderne in unele din cele mai mari capitale ale lumii nu au afectat si piata din Bucuresti. Aici, anul trecut, nivelul chiriilor a crescut usor pentru imobilele de clasa
Chirii mai mari cu pana la 30% din cursul anului trecut pentru spatii de birouri moderne in unele din cele mai mari capitale ale lumii nu au afectat si piata din Bucuresti. Aici, anul trecut, nivelul chiriilor a crescut usor pentru imobilele de clasa A si a scazut pentru cele de clasa B.Astfel, in cea de-a doua jumatate a lui 2006, pentru imobile de clasa A, chiriile au ajuns la 19-19,5 euro pe mp pe luna, fata de 18,5 euro cat erau in prima parte a anului.Cele mai ridicate cote s-au inregistrat in zona centrala a Capitalei, si anume 22 euro pe mp. In schimb, pentru cladirile de birouri de clasa B, chiriile s-au incadrat pe un trend usor descendent. Ele au variat intre 12 si 15 euro pe mp pe luna.
Potrivit unui studiu de piata al CB Richard Ellis, scaderea vine pe fondul acumularii unui stoc considerabil mai mare de imobile de birouri de clasa B, in comparatie cu cele de clasa A. Pe plan international, cele mai semnificative crestere s-au inregistrat in Hong Kong, cu 30% mai mari. Pe pozitia secunda s-a clasat capitala Spaniei, cu un nivel al chiilor pentru spatii de birouri mai mare cu 25% in comparatie cu 2005. Trend ascendent si pe pietele din Londra si New York, 22 de procente si respecte 18 in plus, pentru birouri moderne in anul ce tocmai s-a incheiat.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.