Volksbank a anuntat ieri ca debuteaza creditarea persoanelor fizice in franci elvetieni, devenind astfel cea de a cincea banca dupa OTP, Banca Romaneasca, Bancpost si Raiffeisen care are in oferta imprumuturi in aceasta moneda. Anuntul bancii survine
Volksbank a anuntat ieri ca debuteaza creditarea persoanelor fizice in franci elvetieni, devenind astfel cea de a cincea banca dupa OTP, Banca Romaneasca, Bancpost si Raiffeisen care are in oferta imprumuturi in aceasta moneda. Anuntul bancii survine la numai doua zile dupa ce Volksbank a lansat o oferta promotionala la creditele in lei si euro, cu cele mai mici dobinzi de pe piata.

Oferta in franci elvetieni (CHF) este disponibila pentru creditul de locuinta si cel de cheltuieli personale garantate cu ipoteca (Optimus).

Perioada maxima de acordare este de numai 25 de ani, in timp ce in cazul creditelor in lei sau in euro este vorba despre 30 de ani. Cu alte cuvinte, clientii beneficiaza de o dobinda mai mica pentru franci elvetieni (4,25%, fata de 5,95% in euro si in lei), dar pe o perioada cu cinci ani mai redusa.

Alte costuri ale creditului pentru locuinta si ale celui de nevoi personale cu ipoteca sint comisionul de gestiune de 0,1% pe luna, calculat la sold si platibil lunar, comisionul de analiza de 60 CHF (aproximativ 126 de lei) si comisionul de evaluare, a carui valoare minima este de 150 CHF (aproximativ 316 lei). Pentru creditul Optimus, dobinda anuala efectiva incepe de la 5,67% pe an. (D.O.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.