Omul de afaceri a fost condamnat la doi ani de inchisoare, pentru infractiunea de uz de fals, si obligat la plata a 150.000 RON cheltuieli judiciare catre stat. Totodata s-a dispus si anularea actelor considerate false. Sentinta nu este definitiva si
Omul de afaceri a fost condamnat la doi ani de inchisoare, pentru infractiunea de uz de fals, si obligat la plata a 150.000 RON cheltuieli judiciare catre stat. Totodata s-a dispus si anularea actelor considerate false. Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata cu apel in termen de zece zile. Cat priveste infractiunea de fals, instanta a constatat ca aceasta s-a prescris. Initial, in acest dosar, in iunie 2005, Judecatoria Sectorului 1 l-a condamnat pe Vantu la trei ani de inchisoare, insa in apel, magistratii Tribunalului Bucuresti au casat solutia si au trimis cauza la rejudecare pe motiv ca nu au fost administrate toate probele necesare.
Desi omul de afaceri detine un puternic trust de presa, nu exista nici un fel de indicii ca l-ar fi folosit pentru a influenta in vreun mod decizia judecatorilor. Vantu a declarat insa in cadrul procesului ca nu s-a ocupat niciodata de formalitatile de constituire a capitalului social al BID si ca nu exista nici un fals pe care sa-l fi comis. Sorin Ovidiu Vantu a refuzat ieri sa faca vreun comentariu pe marginea sentintei, pentru a nu influenta cursul procesului in faza de apel care va urma. (R.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.