Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a fost condamnat, ieri, la doi ani de inchisoare cu executare pentru uz de fals si la plata sumei de 150.000 de RON cheltuieli judiciare catre stat in dosarul privind constituirea Bancii de Investitii si Dez
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a fost condamnat, ieri, la doi ani de inchisoare cu executare pentru uz de fals si la plata sumei de 150.000 de RON cheltuieli judiciare catre stat in dosarul privind constituirea Bancii de Investitii si Dezvoltare.
Magistratii au constatat ca, pentru cea de-a doua infractiune pentru care a fost trimis in judecata Vantu, fals in declaratii, a intervenit prescriptia speciala, astfel ca a fost achitat. Instanta a mai decis anularea tuturor actelor, considerate false, care ar fi avut efecte juridice folosite de omul de afaceri pentru constituirea BID. Sentinta poate fi atacata cu apel in termen de zece zile. Vantu a mai fost condamnat, anul trecut, de aceeasi instanta, la doi ani de inchisoare, dar Tribunalul a decis rejudecarea cauzei. Omul de afaceri nu a dorit sa comenteze decizia instantei. "Vorbiti cu avocatii mei, va rog", a fost singura declaratie pe care a facut-o Vantu.
Timpul a curs in favoarea omului de afaceri
Sorin Ovidiu Vantu a fost condamnat la un maxim de pedeapsa pentru uzul de fals, iar decizia apare cu doar o luna inainte de momentul in care intervine prescriptia speciala si achitarea definitiva. Astfel ca, este putin probabil ca dosarul BID sa se judece la Tribunal si sa se ajunga la o decizie definitiva intr-un timp atat de scurt, deoarece mai multe chichite avocatesti pot fi folosite pentru amanarea cauzei: depunerea cererii de apel in ultimul moment sau schimbarea avocatului si termenului pentru studierea dosarului. De asemenea, avocatii mai pot relua la Tribunal cererile facute la Judecatorie: de trimitere a dosarului la Parchet din diferite motive procedurale, neconstitutionale, sau recuzarea completului din diverse motive de incompatibilitate.
Banii de la FNI, folositi la infiintarea BID


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.