PSD se grabeste sa inceapa procedurile de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, propunandu-si sa finalizeze saptamana viitoare strangerea de semnaturi. ""FARA DIFICULTATE"". Cum initierea acestui demers necesita semnaturile a 157

PSD se grabeste sa inceapa procedurile de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, propunandu-si sa finalizeze saptamana viitoare strangerea de semnaturi.

""FARA DIFICULTATE"". Cum initierea acestui demers necesita semnaturile a 157 de parlamentari (PSD numarand 150 de senatori si deputati), presedintele Mircea Geoana a sustinut ieri ca PSD va reusi sa le stranga ""fara dificultate"", pentru ca a sesizat si ""interesul altor partide"", facand aluzie la PC si la PRM. Cat il priveste pe Tariceanu, Geoana nu a prezentat cu certitudine initierea unei motiuni de cenzura, precizand ca oportunitatea si tema acesteia vor fi stabilite in sedinta de astazi a Comitetului Executiv National. In schimb, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a dat ca sigura motiunea, spunand ca aceasta are ca tema traficul de influenta si coruptia de la cel mai inalt nivel.

SCENARIUL. In spatele acestor declaratii se ascunde un scenariu pe care strategii PSD l-au facut public ieri prin intermediul agentiei NewsIn. Potrivit acestuia, suspendarea presedintelui are ca miza asigurarea interimatului prezidential vreme de o luna de Nicolae Vacaroiu, interval in care PSD va depune o motiune de cenzura care, pe baza voturilor PSD, PC, UDMR si ale minoritatilor, ar duce la caderea Guvernului Tariceanu. In aceste conditii, presedintele interimar va desemna un nou premier, care va forma un nou Cabinet fie exclusiv al PSD, cu premier Mircea Geoana, fie cu un tehnocrat ca Florin Georgescu, acesta din urma urmand sa conduca un guvern de politicieni ai PSD, PNL, UDMR si, eventual, PC. Dincolo de scenariu, oficial, Geoana sustine ca declansarea anticipatelor nu trebuie sa constituie ""prima optiune"", evocand ca solutii alternative formarea unui guvern de tehnocrati.

""SUNT PREGATIT""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.