Cu ocazia aniversarii anul acesta, a 100 de ani de la marea rascoala a taranilor din 1907, Primaria Sectorului 2 va reamplasa lucrarea monumentala "Rascoala 1907", in Parcul Florilor din cartierul Pantelimon. La sugestia oamenilor de cultura si a alt
Cu ocazia aniversarii anul acesta, a 100 de ani de la marea rascoala a taranilor din 1907, Primaria Sectorului 2 va reamplasa lucrarea monumentala "Rascoala 1907", in Parcul Florilor din cartierul Pantelimon. La sugestia oamenilor de cultura si a altor cetateni, edilul a ales acest amplasament, avand in vedere larga deschidere a zonei respective, ideala pentru punerea in valoare a monumentului realizat de marele sculptor Naum Corcescu. Se considera ca initiativa este cu atat mai importanta, cu cat majoritatea cartierelor din Capitala sunt lipsite de monumente, iar amplasarea statuii in zona Pantelimon va duce la innobilarea sa si la cresterea importantei peisagistice.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.