Liderul taranistilor clujeni, Serban Radulescu, candidat la sefia Partidului National Taranesc Crestin Democrat (PNTCD), si-a prezentat ieri, in fata presei, motiunea "Ofensiva crestin-democrata", cu care concureaza la congresul de pe 21 ianuarie. Pr
Liderul taranistilor clujeni, Serban Radulescu, candidat la sefia Partidului National Taranesc Crestin Democrat (PNTCD), si-a prezentat ieri, in fata presei, motiunea "Ofensiva crestin-democrata", cu care concureaza la congresul de pe 21 ianuarie. Programul lui Radulescu merge pe ideea descentralizarii si urmareste crearea unor structuri regionale conduse de presedinti, care ar urma sa intre de drept in Biroul National de Conducere (BNC) al formatiunii ca vicepresedinti. Astfel, echipa propusa de liderul clujean se compune din Remus Opris (prim-vicepresedinte), Serban Bubenek (presedinte al Comitetului National de Conducere) si Lucian Balan (secretar general). Presedintii pe regiuni sunt Cristinel Macovei - pentru Moldova, Liviu Scarlat - pentru Dobrogea si Muntenia de Sud-Est, Gheorghe Grivei - pentru Muntenia de Sud-Vest, Adrian Oros - coordonator al zonei de nord-vest, si Eugen Urs - pentru zona Brasovului. Radulescu a precizat ca structurile de conducere regionale vor fi create pe modelul euroregiunilor si vor prelua sarcinile de decizie si actiune politica ale centrului. In acest fel, vizibilitatea liderilor regionali va creste iar proiectele si programele politice vor fi adecvate specificului national, a motivat el. Alaturi de autonomia regionala pe principiul subsidiaritatii, Radulescu vrea sa dezvolte aliante electorale si postelectorale cu partide care se revendica de la un filon doctrinar situat pe segmentul de centru-dreapta. In acest sens, liderul PNTCD Cluj a afirmat ca vrea normalizarea relatiilor cu Partidul Democrat (PD), dar a subliniat ca aceasta "normalizare" presupune pastrarea identitatii doctrinare si juridice a PNTCD. "Deci nu se pune problema fuziunii cu PD", a accentuat Radulescu. El a mai informat ca motiunea sa are sustinerea scrisa a 23 de organizatii judetene.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.