La deschiderea oficiala a Saint-Gobain Glass de la Calarasi, fabrica in care au fost investite 100 milioane de euro, oficialii companiei anunta o noua investitie in extinderea uzinei a carei valoare o atinge pe cea a investitiei initiale.
Astf

La deschiderea oficiala a Saint-Gobain Glass de la Calarasi, fabrica in care au fost investite 100 milioane de euro, oficialii companiei anunta o noua investitie in extinderea uzinei a carei valoare o atinge pe cea a investitiei initiale.
Astfel, Saint-Gobain va construi anul viitor, in apropierea fabricii de sticla plata detinuta la Calarasi, inca o linie de productie a parbrizelor, pentru care va investi 50-70 de milioane de euro, plus o unitate de tratare termica a geamurilor utilizate in constructii pentru care se vor aloca 25 de milioane de euro.
"Aceste investitii reprezinta un ritm normal de dezvoltare a companiei noastre. Dupa ce am construit fabrica de sticla, vom continua cu linia de tratare termica a geamurilor si cu unitatea de productie a parbrizelor pentru industria auto", a declarat directorul general al Saint-Gobain Glass Romania, Olivier Lluansi.

Renault, posibil client al companiei

Principalul client al liniei de productie a parbrizelor ar putea fi grupul francez Renault, a precizat Lluansi. "Am avut discutii cu reprezentantii Renault si se pare ca ei vor fi principalul nostru client, insa nu excludem colaborarea cu alte firme din domeniu", a declarat directorul general al Saint-Gobain Glass Romania. Investitiile necesare pentru fabrica de parbrize sunt de 50-70 de milioane de euro, iar proiectul pentru unitate de tratare termica a geamurilor utilizate in constructii are o valoare de 25 de milioane de euro, a mentionat vicepresedintele grupului Saint-Gobain, Jacques Aschenbroich, responsabil de divizia de sticla plata. Deocamdata, compania nu a hotarat ce capacitate vor avea cele doua noi linii de productie si nici suprafata cladirilor in care vor functiona unitatile. Lucrarile pentru constructia liniei de tratare termica a geamurilor va fi finalizata in martie 2008, iar atelierul de parbrize pana la finele anului viitor.
Saint-Gobain detine la Calarasi un teren cu o suprafata de 80 de hectare, dintre care fabrica de sticla plata, inaugurata oficial joi, in urma unei investitii de circa 100 de milioane de euro, ocupa 30 de hectare. Fabrica are o capacitate de productie de 600 de tone pe zi si dispune de un depozit cu suprafata de 20.000 de metri patrati, cu o capacitate de stocare de 15.000 de tone. Lucrarile de constructie au inceput in toamna anului 2004. Aproximativ 50% din productie va fi vanduta pe piata romaneasca, iar diferenta la export.

In martie, Saint-Gobain incepe productia de vata de sticla la Ploiesti

In luna martie, compania Saint-Gobain va termina, la Ploiesti, constructia unei fabrici de vata de sticla. Fabrica de la Ploiesti s-a realizat printr-o investitie de 33 de milioane de euro, a declarat directorul general al grupului francez, Pierre-Andre de Chalendar.
"Fabrica va avea o capacitate anuala de productie de 20.000 de tone de vata de sticla, 50% din productie urmand sa fie vanduta la export in statele din sud-estul Europei. Lucrarile au inceput in urma cu un an, iar noua unitate este construita langa o fabrica de lana de sticla, utilizata tot in izolatii, cu o capacitate de 8.000 de tone pe an, aflata in proprietatea Saint-Gobain", a afirmat Pierre-Andre de Chalendar.
Seful Saint-Gobain a precizat ca Romania ocupa un loc important in strategia de dezvoltare a grupului francez. "Am decis sa realizam aceasta investitie datorita cresterii pietei romanesti a izolatiilor, dar si a cererii venite din alte state europene din regiune", a mai spus Chalendar.
Grupul francez este prezent in Romania prin intermediul a noua firme, cea mai importanta fiind Saint-Gobain Glass.
Compania franceza este unul dintre principalii producatori de materiale de constructii la nivel mondial. Saint-Gobain a obtinut, in primele noua luni din 2006, vanzari globale de 30,9 miliarde de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.