Proiectul guvernamental care stabileste ca toate cuplurile care se casatoresc dupa 1 ianuarie 2007 sa primeasca ajutorul de 200 de euro pare sa nu dea „roadele“ scontate de guvernanti. Adica, sa incurajeze romanii sa-si oficializeze rela

Proiectul guvernamental care stabileste ca toate cuplurile care se casatoresc dupa 1 ianuarie 2007 sa primeasca ajutorul de 200 de euro pare sa nu dea „roadele“ scontate de guvernanti. Adica, sa incurajeze romanii sa-si oficializeze relatiile. Astfel ca statistica intocmita de catre Evidenta Populatiei pentru luna ianuarie 2007 arata ca numarul casatoriilor s-a injumatatit fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Situatia casatoriilor inregistrate in Bucuresti in prima jumatate a lunii ianuarie 2007 arata ca tinerii nu au dat iama la starea civila pentru a-si oficializa relatia doar de dragul celor 200 de euro oferiti de stat, asa cum se asteptau guvernatii. Ci, dimpotriva. Statistica Evidentei Populatiei arata ca numarul casatoriilor incheiate, in perioada 1-16 ianuarie 2007, a scazut dramatic fata de aceeasi perioada a anului trecut. Mai exact, tinerii care au spus „da“ in fata ofiterului starii civile s-au imputinat la jumatate. Daca anul 2006 a debutat cu un numar de 204 casatorii, cel al integrarii doar cu 124. Cele mai multe casatorii au fost oficializate la Primaria sectorului 2, 37, iar cele mai putine la Primaria sectorului 1, 12. „Este posibil ca dupa sarbatori romanii sa nu fi dorit sa-si oficializeze relatia. Poate ca lunile viitoare vor fi mai multi doritori“, ne-a declarat secretarul de stat din Ministerul Muncii, Maria Muga, precizand, totodata, ca in comunele din Iasi si Vaslui s-a constatat, totusi, o avalansa a tinerilor care si-au depus actele in vederea casatoriei. „Sambata aceasta se vor oficializa 30 de casatorii in comuna ieseana Ciurea. Este un semn bun. Pentru ca prin acordarea ajutorului de 200 de euro tocmai acest lucru il urmarim: stimularea oficierii casatoriilor“, ne-a precizat Maria Muga.

Concubinii si rromii, singurii amatori


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.