Prezentarea biletului de catre Traian Basescu si reactiile ulterioare au generat mai multe intrebari decat raspunsuri. Ce a fost in capul lui Tariceanu cand i-a dat pe tava lui Basescu un asemenea document scris? De ce a preferat sa foloseasca sintag
Prezentarea biletului de catre Traian Basescu si reactiile ulterioare au generat mai multe intrebari decat raspunsuri. Ce a fost in capul lui Tariceanu cand i-a dat pe tava lui Basescu un asemenea document scris? De ce a preferat sa foloseasca sintagma "Draga Traian" in loc de un demers oficial, in afara oricarei suspiciuni? De ce a tacut Basescu timp de doi ani? De ce a fost prezentat tocmai acum? De ce liberalii nu se leapada odata de Dinu Patriciu din moment ce le dauneaza atat capitolul credibilitate, iar serviciile pe care le aduce partidului sunt din ce in ce mai insignifiante? De ce se preteaza PNL la confuzia deliberata intre ceea ce este legal si ceea ce este moral pentru un politician ca sa-l scoata pe Tariceanu curat ca lacrima? Cum se explica atitudinea atat de belicoasa a PSD care vrea sa dea lovitura riscand sa piarda totul daca nu iese manevra cu suspendarea lui Basescu? Speculatii se pot face multe, dar scandalul trebuie sa se termine prin explicatii clare oficiale. Pe langa influenta nelinistitor de mare a unor oameni de afaceri asupra mediului politic, la fel de ingrijorator este faptul ca fiecare a ajuns sa se incaiere cu fiecare. Singura solutie ar fi o legislatie care fie sa reglementeze actiunile de lobby, fie sa limiteze influenta mediului de afaceri asupra deciziilor politice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.