Una dintre „realizarile“ procurorului militar Vasile Doana a fost retinerea si anchetarea fostului sef al Biroului Pasapoarte din Hunedoara, Eugen Tod, dintr-o... eroare. In acel an, 2002, conducerea PNA a recunoscut gafa lui Doana si i-
Una dintre „realizarile“ procurorului militar Vasile Doana a fost retinerea si anchetarea fostului sef al Biroului Pasapoarte din Hunedoara, Eugen Tod, dintr-o... eroare. In acel an, 2002, conducerea PNA a recunoscut gafa lui Doana si i-a cerut scuze ofiterului.

Un alt „succes rasunator“ al procurorului militar Vasile Doana a fost retinerea sefului Biroului Pasapoarte din cadrul SEIP Hunedoara si dispunerea inceperii urmaririi penale impotriva acestuia, dintr-o... eroare! Inspectorul principal Eugen Tod si-a pierdut functia, fiind retinut si anchetat de procurorul militar Doana,dupa ce un borfas s-a dat drept seful Biroului Pasapoarte si a luat spaga. Procurorul Doana a dispus „saltarea“ inspectorului principal Tod asemeni unui borfas, inainte de a efectua minime verificari care sa scoata adevarul la iveala. Motiv pentru care PNA s-a vazut, ulterior, nevoit sa recunoasca oficial gafa si sa ceara scuze. Numai ca acestea nu l-au mai incalzit pe Eugen Tod, caci nimeni nu l-a mai repus vreodata in functie.

Printre marile „realizari“ ale procurorului militar Vasile Doana se numar a si o gafa monumentala, ce a dus la retinerea si demiterea sefului Biroului Pasapoarte din cadrul SEIP Hunedoara, inspectorul principal Eugen Tod. Fara a efectua minime verificari, procurorul Doana a dispus ca Eugen Tod sa fie „saltat“ de pe strada, asemeni unui borfas, si condus la sediul Parchetului, pentru cercetari.

Antetul PNA si stampila Parchetului Hunedoara
Intamplarea avea loc in dupa-amiaza zilei de 30 octombrie 2002. Numai ca, in loc sa efectueze verificari, anchetatorul Doana i-a comunicat ofiterului ca impotriva sa a fost dispusa inceperea urmaririi penale pentru trafic de influenta. „A venit cu hartia deja scrisa domnul procuror Doana. Culmea, era o hartie cu antetul PNA, dar cu stampila Parchetului de pe langa Tribunalul Hunedoara. Mi se aducea la cunostinta ca impotriva mea s-a dispus inceperea urmaririi penale“, isi aminteste Eugen Tod. Ceea ce a determinat conducerea SEIP Hunedoara sa-l demita si sa-l puna, imediat, la dispozitia unitatii. „Nu aveam habar despre ce este vorba. Am intrebat, dar nu mi s-a spus nimic. Domnul Doana s-a limitat la a-mi replica ironic: Stii tu ce-ai vorbit la telefon, aseara, cu aia blonda! Habar nu aveam ce telefon, ce blonda. In ultimele doua zie nici macar nu fusesem in Deva, ci la Bucuresti, pentru a-mi lua diploma de la postuniversitara“, mai spune Eugen Tod. Telefonul acestuia a fost „confiscat“ de anchetatori, la fel ca si cheile autoturismului personal. Ofiterului i s-a facut rau, caci suferea cu inima, fiind necesara interventia cadrelor medicale. A urmat perchezitia domiciliara.

„Mi-au speriat sotia care la fel ca si mine, habar nu avea ce se intampla. M-au tinut pana la 1 noaptea acolo, fara sa-mi spuna nimic. Asta pentru ca, apoi, sa mi se transmita ca sunt liber sa merg acasa, dar sa revin a doua zi, pentru audieri“, povesteste Eugen Tod. „Circul“ a continuat si a doua zi, la sediul Parchetului din Deva, avandu-l ca acuzator pe procurorul militar Vasile Doana.

Gafa monumentala
In realitate, Eugen Tod nu avea nici o vina, iar anchetatorii condusi de catre procurorul militar Vasile Doana facusera o gafa monumentala.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.