Piata sistemelor de gips-carton a avansat anul trecut cu circa 25%, pana la 50 de milioane de euro, iar estimarile pentru 2007 indica o crestere de 15-20%, a declarat directorul general al companiei Rigips Romania, Constantin Hariton, citat de Mediaf
Piata sistemelor de gips-carton a avansat anul trecut cu circa 25%, pana la 50 de milioane de euro, iar estimarile pentru 2007 indica o crestere de 15-20%, a declarat directorul general al companiei Rigips Romania, Constantin Hariton, citat de Mediafax.
"Piata constructiilor din Romania va cunoaste un trend ascendent si in acest an, insa va avea un ritm usor scazut fata de cel din 2006. Principalele segmente ale pietei vor fi cladirile comerciale si de birouri, insa constructiile rezidentiale vor castiga din ce in ce mai mult teren", a afirmat Hariton.
Potrivit acestuia, imobilele comerciale si de birouri au acoperit anul trecut circa 45% din vanzarile de gips-carton, in timp ce ponderea segmentului rezidential a fost de aproximativ 25%. Rigips Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 40 de milioane de euro, in crestere cu 20% fata de 2005. Hariton a apreciat ca avansul afacerilor companiei in acest an se va incadra in ritmul de crestere a pietei, de 15-20%. Rigips Romania a finalizat anul trecut, la Turda, constructia unei fabrici de gips-carton, in urma unei investitii de 31 milioane de euro. Firma este detinuta de compania British Plaster Boards - BPP, preluata in 2005 de grupul francez Saint-Gobain. Printre alti producatori de gips-carton se numara si Lafarge Arcom Gips.
Placile de gips-carton reprezinta unul din materialele de constructii care se bucura de cea mai rapida si mai sustinuta crestere pe piata la nivel international.
Placile de gips-carton pot fi folosite pentru a crea pereti despartitori, tavane si podele. Placile de gips-carton, un material modern, joaca un rol cheie in izolarea acustica si termica, in protejarea cladirilor impotriva incendiilor si a umezelii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.