Paul Sirbu, secretar executiv al Uniunii Populare Social Crestine, fost consilier de stat la Administratia Prezidentiala si autor al Memorandumului privind situatia Rafinariei Petromidia, a declarat ieri, la Vaslui, urmatoarele: "Primul-ministru Cali
Paul Sirbu, secretar executiv al Uniunii Populare Social Crestine, fost consilier de stat la Administratia Prezidentiala si autor al Memorandumului privind situatia Rafinariei Petromidia, a declarat ieri, la Vaslui, urmatoarele: "Primul-ministru Calin Popescu Tariceanu a mintit cu nerusinare si minte in continuare, pentru a-l sustine pe prietenul sau apropiat, arhitectul Dinu Patriciu. Premierul minte o tara intreaga afirmind ca Rafinaria Petromidia ar fi cel mai mare contribuabil din Romania. Pe de-o parte, acest lucru e imposibil, pentru ca, in realitate, Petromidia a inceput sa aiba profit abia din 2005-2006.
Pe de alta parte, premierul lanseaza cu nerusinare o jignire grosolana la adresa tuturor celorlalte firme romanesti si straine, care contribuie substantial la bugetul de stat. Iar asta in timp ce, declarand ca Petromidia ar fi cel mai mare contribuabil din tara, primul-ministru omite deliberat asumarea lungului sir de taxe (accize, TVA, fond de drumuri, invatamant, persoane cu dizabilitati etc) pe care, de fapt, le platesc conform Legii care a stabilit includerea acestor taxe in pretul benzinelor si motorinelor, la statiile de alimentare toti cetatenii care cumpara carburant. Nu in ultimul rind, sa reamintim si cea mai mare minciuna lansata de premier, potrivit caruia Rompetrol ar fi 100% romanesc. In realitate, a fost asa doar pana cind societatea a fost preluata de dl arhitect Dinu Patriciu, lucru lesne de constatat prin consultarea actionariatului de la Registrul Comertului".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.