Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare intentioneaza sa emita in acest an obligatiuni de 100 milioane lei, dar nu a stabilit inca piata pe care vor fi lansate titlurile si nici caracteristicile acestora, a declarat directorul BERD pentru
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare intentioneaza sa emita in acest an obligatiuni de 100 milioane lei, dar nu a stabilit inca piata pe care vor fi lansate titlurile si nici caracteristicile acestora, a declarat directorul BERD pentru Romania, Hildegard Gacek. "Nu am stabilit detaliile acestei emisiuni. Nu conteaza unde le emitem, insa este de preferat in Romania", a spus Gacek. Oficialul BERD a mentionat ca valoarea emisiunii va fi de peste 100 de milioane de lei. "Banii vor fi utilizati pentru clientii din Romania care vor finantari in lei", a precizat Gacek. Ea nu a exclus posibilitatea listarii titlurilor la Bursa de Valori Bucuresti, mentionand insa ca aceasta operatiune depinde de conditiile de piata la momentul respectiv. Banca Europeana si-a anuntat inca din luna mai a anului trecut intentia de a emite in acest an obligatiuni in lei, in valoare echivalenta de 50 de milioane de dolari. La cursul actual, valoarea emisiunii ar fi de circa 130 de milioane de lei. Emisiuni de obligatiuni in lei au mai fost lansate de banci straine si chiar institutii financiare internationale. Banca Mondiala a lansat, anul trecut, in Romania, obligatiuni de 525 milioane de lei, aceasta fiind prima emisiune straina supranationala din Romania si singura notata de agentiile de rating cu calificativul maxim, "AAA". Obligatiuni in lei au lansat si Banca de Dezvoltare a Germaniei, precum si Agentia pentru Credite de Export din Norvegia, Eksportfinans, insa pe pietele internationale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.