Handbalistii romani ocupa primul loc in grupa de calificare in play-off-ul Campionatului European, dupa ce au invins Letonia cu 30-26 in derby-ul grupei a 3-a de calificare in play-off. Daca nu vor pierde returul, programat duminica la Constanta, si
Handbalistii romani ocupa primul loc in grupa de calificare in play-off-ul Campionatului European, dupa ce au invins Letonia cu 30-26 in derby-ul grupei a 3-a de calificare in play-off. Daca nu vor pierde returul, programat duminica la Constanta, si implicit vor cistiga grupa, elevii lui Lucian Risnita vor avea parte de un adversar facil la tragerea la sorti de la baraj, iar sansele de calificare la un turneu final vor creste. Dupa ce in prima repriza au mers cap la cap, la pauza tabela aratind 11-11, tricolorii s-au vazut condusi cu opt minute inainte de final, scor 21-24. Pivotul Marius Novanc a reusit insa trei goluri consecutive, restabilind egalitatea. Paradele portarului Stefan Laufceag si golurile inscrise pe contraatac de Laurentiu Toma si de Adrian Petrea au adus cele doua puncte Romaniei. Nationala noastra a acumulat 10 puncte, dupa disputarea celor cinci meciuri, si se afla pe primul loc in grupa din care mai fac parte Bulgaria, Georgia si Letonia, cea din urma fiind pe pozitia secunda, cu 8 puncte. Primele doua echipe se califica in barajul CE din 2008, care se va disputa in dubla mansa (9-10 iunie si 16-17 iunie). (R.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.