Dupa ce in prima parte a sedintei valutare leul a castigat un ban fata de euro, in cea de-a doua parte a inregistrat o evolutie constanta. Astfel ca moneda nationala a castigat pe ansamblul zilei de ieri mai mult de un ban, raportul situandu-se la ni
Dupa ce in prima parte a sedintei valutare leul a castigat un ban fata de euro, in cea de-a doua parte a inregistrat o evolutie constanta. Astfel ca moneda nationala a castigat pe ansamblul zilei de ieri mai mult de un ban, raportul situandu-se la nivelul de 3,39 unitati. Ultimele tranzactii ale zilei au fost perfectate la 3,3870 - 3,3890 lei/euro, cu peste un ban mai jos fata de inchiderea pietei locale de miercuri.
La deschiderea de joi, bancile au cotat euro in scadere, in jurul nivelului de 3,39 lei, ca urmare a vanzarilor de valuta ale nerezidentilor efectuate dupa finalul sedintei locale din ziua precedenta.
In prima parte a sedintei, cotatiile au coborat la un minim de 3,3870 lei/euro, pe fondul ofertei de valuta, dar piata s-a corectat ulterior si a atins cel mai ridicat nivel la 3,3930 lei/euro. "In partea a doua a zilei, o serie de banci americane au lansat ordine mari la cumpararea de valuta, pentru a-si marca profiturile, dar cotatia a rezistat la 3,39 lei/euro, nivelul fiind aparat de o banca mare europeana.
Volumele tranzactionate au fost semnificative, peste media ultimelor sedinte", a declarat un dealer citat de Mediafax. BNR a afisat un curs de referinta de 3,3904 lei pentru un euro, cu 0,94 bani sub nivelul de miercuri. Dolarul a pierdut 1,24 bani, coborand la 2,6198 lei.
Dolarul s-a apreciat, in raport cu yenul, pana la cel mai ridicat nivel din ultimii aproape patru ani, deoarece Banca Japoniei a lasat neschimbate ratele dobanzilor, iar cresterea preturilor la bunuri, care au fost scazute in ultima vreme, a impulsionat actiunile europene, informeaza Reuters.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.