Nu a trecut mult timp de la ultimele licitatii de manuale alternative pentru clasele a XI-a de liceu si efectele intereselor de culise au inceput sa se vada. Scandalul privind calitatea si continutul indoielnic al manualelor de istorie si de literat
Nu a trecut mult timp de la ultimele licitatii de manuale alternative pentru clasele a XI-a de liceu si efectele intereselor de culise au inceput sa se vada. Scandalul privind calitatea si continutul indoielnic al manualelor de istorie si de literatura romana, de la clasele a XI-a de liceu, a nascut noi controverse, mai cu seama reactii vehemente din partea cadrelor didactice si a elevilor. Asadar, dupa licitatiile cusute cu ata alba, care lasa impresia unei evaluari corecte si conforme cu programele scolare, in noile manuale de istorie, copiii invata despre distractie, despre filmul „Codul lui Da Vinci“ si despre greva profesorilor. Anumiti politicieni sunt ridicati in slavi si elevilor le sunt reproduse fragmente din relatarile unor vecini de la bloc. O alta contestatie vehementa tine de faptul ca mai multe manuale de istorie preiau articole din anumite ziare in care politicienii sunt laudati si ca, de exemplu, „cea mai mare realizare a Monicai Macovei este infiintarea DNA“, asa cum se poate citi in manualul editat de Editura Sigma.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.