Hong Kong impune reguli stricte privind accesul gravidelor chinezoaice pe insula, din cauza numarului imens de mame ce vor sa nasca aici.

Chinezoaicele sint tentate sa dea nastere copiilor lor in Hong Kong, deoarece acestia primesc a
Hong Kong impune reguli stricte privind accesul gravidelor chinezoaice pe insula, din cauza numarului imens de mame ce vor sa nasca aici.

Chinezoaicele sint tentate sa dea nastere copiilor lor in Hong Kong, deoarece acestia primesc automat drepturile rezidentilor din aceasta insula, dar si datorita standardelor medicale ridicate de aici. 12.000 de chinezoaice au calatorit anul trecut in Hong Kong, pentru a da nastere copiilor lor. Mamele din Hong Kong sustin insa ca, din cauza afluxului de chinezoaice, ele nu mai au acces la aceleasi facilitati medicale, depasite de numarul de gravide. Din aceasta cauza, Hong Kongul a decis ca, de la 1 februarie, sa impuna reguli stricte in ce priveste accesul chinezoaicelor gravide. Nu vor fi primite decit gravidele care au deja o programare la un spital, iar mamele hongkongheze vor avea prioritate. Chinezoaicele sint atrase de nasterea pe insula si pentru faptul ca scapa de legea conform careia au dreptul doar la un copil.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.