Retailerul belgian Delhaize, detinatorul lantului de supermarketuri Mega Image din Romania, a terminat anul trecut cu un nivel al veniturilor de 136,9 mil. euro pe pietele emergente, respectiv romaneasca si indoneziana. Fata de 2005, veniturile pe an
Retailerul belgian Delhaize, detinatorul lantului de supermarketuri Mega Image din Romania, a terminat anul trecut cu un nivel al veniturilor de 136,9 mil. euro pe pietele emergente, respectiv romaneasca si indoneziana. Fata de 2005, veniturile pe anul precedent au crescut cu 16,1%. In cel de-al patrulea trimestru, in cele doua state emergente vanzarile au urcat cu 15%, ajungand la nivelul de 38,1 mil. euro, se arata intr-un comunicat al companiei, citat de Mediafax.
La nivelul grupului, vanzarile au avansat la 19,22 mld. euro in 2006, de la 18,35 mld. euro in anul anterior. Cu toate acestea, veniturile s-au plasat sub valoarea medie estimata de analistii intervievati de Reuters, de 19,27 mld. euro. In ultimul trimestru, Delhaize a inregistrat vanzari de 4,85 mld. euro, in scadere cu 1% comparativ cu perioada similara a anului 2005, pe fondul unei deprecieri de 7,8% a dolarului in raport cu euro, fata de paritatea din perioada octombrie-decembrie 2005. Excluzand influenta cursului valutar, veniturile au avansat cu 4,6% in ultimul trimestru. Pe piata americana, cresterea vanzarilor s-a plasat la 2,2%, in ultimul trimestru, in termeni comparabili. Piata in cauza contribuie cu aproximativ 80% la veniturile totale ale grupului. Companiile operate de grup au reusit sa mentina, in ultimul trimestru, evolutia pozitiva consemnata in primele noua luni ale anului, a declarat presedintele si directorul general al Delhaize, Pierre-Olivier Beckers.
La sfarsitul anului 2006, Delhaize avea o retea de 2.705 magazine, incluzand cele 97 de supermarketuri Delvita, cu 69 de unitati peste numarul inregistrat in 2005. Pentru acest an, compania are ca obiectiv deschiderea unui numar de 101 supermarketuri. Luand in calcul vanzarea unitatilor Delvita, Delhaize va opera o retea de 2.709 magazine, la sfarsitul anului 2007.
Principalele activitati ale Delhaize sunt concentrate pe piata americana, dar grupul este prezent, de asemenea, in Belgia, Grecia, Romania, Cehia si Indonezia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.