Salariile medicilor rezidenti vor creste in anul 2007, cu 12 si respectiv 15 la suta, in functie de anul de pregatire, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, prim-vicepresedintele Sanitas, Adrian Barea. Majorarile de salariu pentru rezidenti si finanta
Salariile medicilor rezidenti vor creste in anul 2007, cu 12 si respectiv 15 la suta, in functie de anul de pregatire, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, prim-vicepresedintele Sanitas, Adrian Barea. Majorarile de salariu pentru rezidenti si finantarea acestor majorari va fi facuta din fondurile Ministerului Sanatatii Publice (MSP). Ministrul Eugen Nicolaescu a anuntat la sfarsitul anului trecut, intr-o conferinta de presa, in care a prezentat bilantul pe anul 2006, ca salariile rezidentilor vor fi platite incepand cu anul 2007, de la bugetul Ministerului Sanatatii, nu de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, asa cum s-a intamplat in anii precedenti. Romania are aproximativ 10.000 de medici rezidenti care au salarii ce nu depasesc 400 de lei. De asemenea, sunt platiti pentru garzile efectuate doar incepand cu anul al treilea de pregatire, desi sunt solicitati sa le faca inca din primul an de munca. Aceasta masura de majorare a salariilor rezidentilor este cuprinsa intr-o propunere de ordonanta de urgenta privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice din sectorul sanitar. Daca va fi aprobata de Guvern, in forma actuala a proiectului, ordonanta va intra in vigoare retroactiv, de la 1 ianuarie 2007.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.