De asemenea, familia consultantului arestat in dosarul privatizarilor strategice cere eliberarea sa, invocand motive medicale. "Vadim este arestat de 50 de zile, dar in tot acest timp nici avocatilor lui si nici reprezentantilor Credit Suisse nu li s
De asemenea, familia consultantului arestat in dosarul privatizarilor strategice cere eliberarea sa, invocand motive medicale. "Vadim este arestat de 50 de zile, dar in tot acest timp nici avocatilor lui si nici reprezentantilor Credit Suisse nu li s-a prezentat vreo dovada care sa sustina acuzatiile formulate impotriva sa. Nu ne este clar cum anume se justifica retinerea lui in continuare. Ne ingrijoreaza ca decizia de a prelungi mandatul de arestare reprezinta o povara suplimentara pentru Vadim si familia sa, avand in vedere starea precara a sanatatii sale. Suntem foarte dezamagiti de ultima decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie", spun oficialii Credit Suisse, intr-o declaratie semnata de Gavin Sullivan, managing director si corporate communications la Credit Suisse. Totodata, compania prezinta si o declaratie a familiei lui Benyatov, in care aceasta sustine ca "Vadim sufera de cancer tiroidian inca din anul 2002 si mentinerea starii de arest il impiedica sa beneficieze de un tratament medical adecvat. Apelam la intelegerea autoritatilor din Romania si cerem eliberarea sa imediata, pentru a primi ingrijirile medicale necesare". Reprezentantii Credit Suisse au venit ieri la Bucuresti si s-au intalnit cu procurorii DIICOT, carora le-au spus ca il considera nevinovat pe Benyatov si ca sunt gata sa colaboreze oricand in aceasta ancheta, deoarece interesul lor este sa faca in continuare afaceri in Romania.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.