Vicepresedintele PNTCD Mihai Marinescu a acuzat ieri actuala conducere taranista ca a organizat "ilegal si nestatutar" Congresul Extraordinar si ca incearca prin "decizii arbitrare" sa il scoata din cursa pentru presedintie pe ex-ministrul Ioan Mures
Vicepresedintele PNTCD Mihai Marinescu a acuzat ieri actuala conducere taranista ca a organizat "ilegal si nestatutar" Congresul Extraordinar si ca incearca prin "decizii arbitrare" sa il scoata din cursa pentru presedintie pe ex-ministrul Ioan Muresan. "Congresul e organizat si convocat ilegal, nu respecta Statutul PNTCD. Respingerea motiunilor depuse de Muresan si Victor Ciorbea s-a facut nestatutar, pe baza unui regulament de desfasurare a Congresului care nu a fost votat in cadrul Biroului National de Conducere", sustine Marinescu care detine stenograma sedintei in care exponentii BNC au luat in discutie regulamentul de organizare al Congresului, fara a exprima insa un vot. "Nu poti sa excluzi candidaturile unor oameni pe baza unui document care nu este in vigoare, deoarece nu a fost votat. Decizia e aberanta, a fost luata pe baza unui regulament de desfasurare care nu a fost votat, a fost doar discutat. Restrictioneaza dreptul omului de a candida", explica vicepresedintele taranist. El isi manifesta regretul ca practici "aberante de tip pesedist" au ajuns sa fie puse in practica in cadrul unui partid istoric. Mentionam ca Muresan a contestat decizia BNC, iar "cazul" sau va fi reexaminat de Consiliul National de Coordonare, convocat sambata.
PNT-OTV
Marinescu a insistat ca Marian Milut, unul dintre cei doi candidati acceptati de BNC pentru functia suprema in partid, nu este deloc strain de aceste jocuri de culise. El a spus ca Milut vrea cu orice pret sa preia partidul si, in acest sens, isi elimina "nestatutar" rivalii. "Milut este un pericol real pentru PNTCD. El pana acum nu a prezentat nici un program politic. A spus mereu ca-l are, dar ca o sa il arate altadata, ca sa nu il fure altii. Mi-a spus ca are si o strategie de postaderare a PNTCD care, daca va ajunge presedinte, ne-o va arata si noua. Mi-a mai zis si de un program de guvernare care o sa il arate cand va fi el prim-ministru. Milut vrea sa organizeze PNTCD ca un SRL, sau sa-l transforme in PNT-OTV, avand in vedere ca dansul acolo isi exprima cel mai bine crezurile politice. Alegerile se fac dupa Statut nu dupa Legea 31 a SRL-urilor", a precizat Marinescu. El l-a catalogat pe Milut drept "stapanul stampilelor", spunand ca invoca doar parafele organizatiilor care l-ar sustine, ignorand votantii din teritoriu. Pe de alta parte, Marinescu spune ca, desi, pe ordinea de zi initiala votata de BNC figura modificarea Statutului PNTCD si introducerea votului uninominal, prevederile au fost schimbate nestatutar. "Au facut alt BNC cu cateva zile inainte de Congres si au scos introducerea votului uninominal. Doar Congresul putea amenda ordinea de zi, e nestatutar ce se intampla. Lui Milut ii e teama de votul uninominal", a spus Marinescu.
Opris: "O decizie nefasta"
Ca respingerea motiunilor depuse de Muresan si Ciorbea este nestatutara, a recunoscut ieri si fruntasul taranist Remus Opris, sustinator al clujeanului Serban Radulescu. "Imi place sa cred ca decizia nefasta luata de BNC va fi reexaminata de Consiliul National de Coordonare ce prefateaza Congresul PNTCD. Apreciez ca in acest Congres trebuie sa aiba dreptul de a-si expune crezul oricine doreste sa candideze. Nici Ioan Muresan, nici Victor Ciorbea nu sunt taranisti de rand, iar vocile lor trebuie ascultate in partid. Sunt sustinatorul si coechipierul lui Serban Radulescu, insa o competitie deschisa este binevenita, nu nu este teama de o astfel de competitie", a spus el. (Razvan GHEORGHE)
Aurelian Pavelescu, vicepresedinte PNTCD
"Smecherii de forma"
"Sustinerea ca instructiunile nu ar fi fost votate in BNC este de rea credinta si vine din partea unui vicepresedinte care ar fi putut sustine votarea din punct de vedere formal in BNC, in cazul in care aceasta nu s-a facut. Acest stil de a se contesta regulile si de a se paraliza activitatea partidului prin invocarea unor smecherii de forma reflecta modul in care inteleg sa faca politica anumite persoane din PNTCD."


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.