Seful Garzii se face ca nu stie
Pe langa activitatea de consultanta, societatea Konstant 2000 SRL desfasoara si activitate de prestari servicii privind spoturile publicitare. Fara nici un fel de problema, in antetul unei oferte de public
Seful Garzii se face ca nu stie
Pe langa activitatea de consultanta, societatea Konstant 2000 SRL desfasoara si activitate de prestari servicii privind spoturile publicitare. Fara nici un fel de problema, in antetul unei oferte de publicitate, pe langa adresa comisarului sef, se afla si numarul de telefon/fax-039.619996 al Garzii Financiare Braila! (vezi facsimil) Comisarul sef nu s-a aratat deloc tulburat spunand ca personal nu are cunostinta despre asa ceva si ca firma respectiva este a fiului sau. Contactat telefonic, el ne-a declarat: "Nu stiu la ce va referiti, nu se poate asa ceva. Firma este acum a fiului meu, intrebati-l pe el." Ce cauta insa numarul de telefon al institutiei pe care o conduce Marcel Constantin pe antetul unei oferte de publicitate a firmei conduse de fiul sau? Potentialii clienti ai firmei vor suna, daca nu au si sunat, la Garda Finaciara, direct la comisarul sef pentru a negocia contractele de publicitate.
Mai trebuie spus ca seful Garzii Financiare Braila mai are la colectie alte afaceri, serios tulburate de presa. Astfel, in anul 2000, comisarul sef Constantin Marcel a cumparat un autoturism Skoda Octavia, impreuna cu fiul acestuia, Constantin Mihai. Masina se dovedeste mai tarziu ca fiind una furata, avand seria sasiului falsificata prin contrafacerea unei cifre, dupa cum s-a evidentiat in urma unei expertize metalografice. Autoturismul era reclamat ca fiind proprietatea unei societati de leasing din Ungaria. Pana la terminarea anchetei, masina a fost lasata in custodie fiului lui Constantin Marcel. Desi cazul se afla in ancheta, masina a fost vanduta la targul de masini din Galati cu 6000 de euro. Cumparatorul a descoperit adevarul cand si-a inscris masina la RAR. Fireste, pe numele comisarului sef si al fiului sau s-a depus plangere la Politie, care s-a sesizat pentru infractiunile de inselaciune si sustragere de bunuri de sub sechestru, dosar care este in cercetari. Acest caz este insa numai unul din multele procese pe care Marcel Constantin le-a avut pe rol (doua de natura penala si zece pe cauza civila. (Tudor BORCEA)
Acuzat de braconaj
Unul din scandalurile de notorietate a fost cel in care comisarul sef al Garzii Financiare Braila, impreuna cu oameni de afaceri si alte autoritati, au fost acuzati de braconaj. Scandal in urma caruia intre AJVPS Braila si comisarul sef Constantin Marcel a izbucnit un conflict de lunga durata. In plangerea AJVPS Braila se arata ca seful GF Braila nu ar fi sesizat organele judiciare cu privire la vanatoarea in cauza, organizata la data de 11.01.2004, care nu ar fi fost organizata legal, ceea ce constituie braconaj. Constantin Marcel a mai fost acuzat de uzurpare de calitati oficiale, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, constand in aceea ca, desi era exclus din AJVPS, el ar fi mers prin judet si, prezentandu-se drept vicepresedinte al AJVPS si membru vanator, a incercat sa convoace adunari extraordinare fara drept, cu scopul de a obtine o anulare a hotararii de excludere. De asemenea, in vederea convocarii unei adunari generale nelegale (cu scopul de a anula hotararea de excludere a sa din AJVPS Braila) Constantin Marcel ar fi intocmit convocatoare contrafacute. Invitatii care nu erau facute de organele statutare ale AJVPS si cu semnaturi contrafacute. Seful GF Braila a fost acuzat si de sustragere sau distrugere de inscrisuri si retinerea sau distrugerea de inscrisuri pentru ca ar fi intrat in casieria AJVPS si l-ar fi obligat pe casier sa-i dea autorizatia de vanatoare. De asemenea, la sedintele Consiliului AJVPS ar fi sustras documente privind activitatea AJVPS, bilantul contabil si proiectul de buget pentru a le folosi in cadrul grupului de opozitie pe care l-a constituit. Dosarul a fost trimis Parchetului de pe langa Tribunalul Braila, procurorul Ciprian Butnaru dand rezolutia de neincepere a urmaririi penale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.