"Intentia noastra de a retrage echipa din campionat este reala. Nu acum, pentru ca nu e nevoie de presiune suplimentara pe jucatori, ci din sezonul viitor, cand consideram ca se poate forma o liga profesionista, dupa modelul de la fotbal. Nu-mi place
"Intentia noastra de a retrage echipa din campionat este reala. Nu acum, pentru ca nu e nevoie de presiune suplimentara pe jucatori, ci din sezonul viitor, cand consideram ca se poate forma o liga profesionista, dupa modelul de la fotbal. Nu-mi place sa-i pronunt numele lui Mitica Dragomir, pentru ca nu este un exemplu de moralitate, dar modelul ligii conduse de el este bun. M-am consultat cu cativa conducatori de club, dupa ce federatia ne-a amanat abuziv meciul de campionat cu Gaz Metan Medias. Federatia trebuie sa realizeze ca nu e ca la CAP, pe vremuri, ci ca exista pentru ca sunt echipe si finantatori. Vom face demersuri pentru a convinge cluburile sa formam o liga profesionista", a declarat presedintele clujean Valentin Nica, completat de fostul mare jucator Mircea Cristescu. "Primele discutii pentru formarea unei ligi profesioniste le-am purtat acum cinci ani, apoi au venit si alte cluburi cu aceeasi idee. Dar, abia anul trecut, cu ocazia All Star Game-ului, a avut loc prima intalnire a presedintilor de cluburi de baschet din Divizia A. Primul pas este sa obtinerea Ordonantei Guvernamentale prin care baschetul devine sport profesionist, apoi sa doreasca federatia, dar este important si cine va conduce aceasta liga, pentru ca sumele vehiculate vor fi enorme", a spus Cristescu, care detine sefia executiva a gruparii clujene, singura echipa autohtona ramasa in cupele europene. Din pacate, ideea unei ligi profesioniste a tot fost vehiculata in ultima vreme, dar discutiile pe aceasta tema au fost mai mereu lasate in coada de peste din cauza numarului mic de cluburi potente financiar, dar si a lipsei unei legislatii care sa permita trecerea la profesionism.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.