In dosarul depus de Primaria Kogalniceanu la Agentia de Protectia Mediului (APM) Constanta se precizeaza ca in zona exista o unitate militara. Contactat telefonic, edilul a negat insa, declarand ca "nici nu va fi vreodata o unitate militara". Ca fost
In dosarul depus de Primaria Kogalniceanu la Agentia de Protectia Mediului (APM) Constanta se precizeaza ca in zona exista o unitate militara. Contactat telefonic, edilul a negat insa, declarand ca "nici nu va fi vreodata o unitate militara". Ca fost pilot militar, Muresan stie foarte bine unde este si unde nu este terenul MApN, dar probabil nu vrea sa recunoasca.
Cartierul rezidential Tomis din Mihail Kogalniceanu se va extinde in partea de sud a comunei, pe o suprafata de teren care, actualmente, are destinatia de teren agricol. Planul Urbanistic General, intocmit la comanda Consiliului Local, prevede pentru viitoarea zona rezidentiala, parcelarea in vederea construirii unui cartier de locuinte, cu un regim de inaltime redus, de maxim doua etaje, un club sportiv si un teatru de vara. Spatiile verzi vor fi amenajate pe o suprafata de un hectar si jumatate, iar parcarile vor ocupa aproximativ 1400 de metri patrati.
In zona se afla cimitirul turcesc din comuna si o statie de epurare ce urmeaza a fi dezafectata. Pe teren se mai gaseste si o statie de reducere a presiunii gazului, dar si locuinte ce apartin rromilor. Contactat telefonic, primarul comunei Mihail Kogalniceanu, Valer Iosif Muresan, a declarat ca zona nu are probleme. "Nu exista nici o unitate militara in zona. Sa fie clar! Si nici nu va fi curand", a spus Valer Muresan, uitand parca de intentiile americanilor din zona. Deranjat de intrebari, edilul a declarat, la un moment dat, ca Primaria a vandut la licitatie toate terenurile din zona: "Primaria Mihail Kogalniceanu chiar nu mai are nici o treaba fiindca a scos la licitatie toate terenurile".
Interesant este ca Primaria Mihail Kogalniceanu intentioneaza sa ridice un cartier rezidential pe un teren care nu ii apartine in totalitate. In documentatia depusa de autoritatile locale la APM Constanta se precizeaza ca aproximativ un hectar din cele zece este nereglementat juridic. Alte aproape patru hectare urmeaza sa fie trecute din domeniul privat in domeniul public de interes local, doua hectare vor ramane in domeniul privat al localitatii, cu destinatia de dotari. Alte patru hectare din teren, cu destinatia de locuinte individuale, vor fi concesionate sau vandute. In acest context, declaratiile primarului Valer Muresan isi pierd credibilitatea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.