Nivelul de Serviciu A8 - Facturi emise pe baza contoarelor ca procent din totalul facturilor. Intr-un interviu (inregistrare audio pe site) acordat, ieri, ziarului ZIUA, Radu Dumitrescu, directorul adjunct al Agentiei de Reglementare a nivelelor de s
Nivelul de Serviciu A8 - Facturi emise pe baza contoarelor ca procent din totalul facturilor. Intr-un interviu (inregistrare audio pe site) acordat, ieri, ziarului ZIUA, Radu Dumitrescu, directorul adjunct al Agentiei de Reglementare a nivelelor de servicii Apa-Canal a municipiului Bucuresti (ARBAC), ne-a oferit amanunte despre aceasta sanctiune.
Apa Nova a fost amendata?
Da, Consiliul Executiv al ARBAC a luat o decizie de penalizare a concesionarului (Apa Nova - n. red.) in aplicarea unor clauze contractuale foarte clare.
Pentru ce a fost data aceasta amenda?
Pentru mai multe (nereguli - n. red.); pentru nerespectarea nivelului de serviciu Facturi emise dupa citirea contoarelor (ca procent din totalitatea facturilor - n. red.) si pentru lipsa de informatii - deci pentru mai multe rapoarte lipsa cu privire la acest serviciu.
Ce valoare are amenda?
Valoarea este de 3,5 milioane de euro, deoarece cumuleaza mai multe penalizari, asa cum v-am spus: doua penalizari pentru lipsa de informatie, si o penalitate pentru nerespectarea contractului. In total, aceste penalizari fac 6 milioane de euro, insa, intr-un an de zile, noi nu putem sa emitem penalizari decat in plafonul maxim de 5 milioane, si atunci am fixat amenda la 3,5 milioane de euro.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.