Allianz SE, cea mai mare companie de asigurari din Europa, a ajuns la un acord pentru achizitionarea unei participatii de 42% din titlurile Assurances Generales de France, pentru 9,8 miliarde de euro (12,7 miliarde de dolari). Allianz isi doreste sa
Allianz SE, cea mai mare companie de asigurari din Europa, a ajuns la un acord pentru achizitionarea unei participatii de 42% din titlurile Assurances Generales de France, pentru 9,8 miliarde de euro (12,7 miliarde de dolari). Allianz isi doreste sa isi majoreze profitul si de aceea vrea sa aiba controlul unitatilor AGF din Europa. Allianz detine deja o participatie de 58% la compania franceza, scrie Bloomberg. Pentru restul titlurilor ASF, Allianz a inaintat o oferta de 126,43 de euro/titlu, atat cash cat si actiuni, potrivit unui comunicat al companiei, remis Bloomberg. Oferta Allianz este superioara cu 1,4%, comparativ cu valoarea titlurilor AGF consemnata la sfarsitul sedintei de tranzactionare de miercuri.
Totodata, Allianz a facut o oferta de preluare si pentru participatiile minoritare din cadrul unitatii de asigurari de viata, Allianz Leben. Directorul general al Allianz, Michael Diekmann, a afirmat ca achizitiile reprezinta "o etapa fireasca" pentru companie. Achizitionarea AGF de catre Allianz este cea mai mare ca valoare din 2001 si pana in prezent, cand asiguratorul german a cumparat Dresner Bank, pentru 21 de miliarde de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.