Compania aeriana low-cost Wizz Air va avea, din luna mai a acestui an, la aeroportul Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu, a sasea baza operationala din Europa, a declarat directorul executiv al operatorului, Jozsef Varadi.
"Faptul ca aeroportul Ban

Compania aeriana low-cost Wizz Air va avea, din luna mai a acestui an, la aeroportul Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu, a sasea baza operationala din Europa, a declarat directorul executiv al operatorului, Jozsef Varadi.
"Faptul ca aeroportul Baneasa devine baza operationala inseamna ca vom angaja piloti si insotitori de zbor din Romania, iar un avion Airbus A320 cu 180 de locuri va fi garat la Bucuresti. Decizia de a stabili aceasta noua baza este urmarea evolutiei ascendente a activitatii Wizz Air in Romania, atat in ceea ce priveste numarul de rezervari inregistrate pana in prezent, cat si planurile de viitor", a afirmat Varadi, cu ocazia primului zbor al companiei pe ruta Bucuresti-Roma.
Wizz Air, inregistrata in 2003 la Londra, a lansat primele zboruri ale companiei la data de 19 mai 2004, de la Katowice. In acest moment, Wizz Air detine 5 baze operationale active in regiune: Katowice, Varsovia, Gdansk in Polonia, Budapesta, in Ungaria, si Sofia, in Bulgaria. In plus, Wizz Air ofera curse si dinspre alte orase din regiunea Europei Centrale si de Est.
Wizz Air, care a venit in Romania in vara anului 2006, operand pe ruta Targu Mures - Budapesta, si-a extins numarul destinatiilor la sase: Barcelona, Roma, Milano, Londra-Lutton, Dortmund si Budapesta, precum si doua destinatii cu plecare din Targu-Mures, respectiv Roma si Barcelona.
Destinatiile sunt operate de pe trei aeroporturi: Targu-Mures, Arad si Henri Coanda, din Bucuresti.
Wizz Air asteapta 500.000 de pasageri din Romania
"Estimam ca in acest an vom transporta 500.000 de pasageri din Romania, tinta fiind sa devenim liderul pietei de low-cost in 2008. De la intrarea noastra in Romania, am inregistrat 20.000 de clienti pentru zborurile din Targu-Mures si 60.000 de bilete vandute pe cursele din acest an.
Pentru fiecare zbor din Bucuresti avem deja 130-140 de rezervari, ceea ce e foarte bine, avand in vedere ca suntem noi pe piata", a adaugat Varadi. Potrivit reprezentantului Wizz Air, numarul de destinatii operate din Romania va creste in viitorul apropiat.
In 2006, compania a atins o cota de 33% din sectorul low-cost din Polonia si 28% din cel ungar, ocupand in ambele tari primul loc pe piata de profil.
Wizz Air este cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa Centrala si de Est si utilizeaza o flota tanara de avioane Airbus A320, fiecare cu o capacitate de 180 de locuri. Cu 32 de aeronave A320 deja comandate si cu drept de preemptiune pentru inca 12, flota Wizz Air ar urma sa numere 53 de aeronave pana in 2012.
De la infiintarea companiei, in mai 2004, si pana in prezent, Wizz Air a transportat peste cinci milioane de pasageri. Pe plan international, operatorul a transportat anul trecut trei milioane de persoane, prognozand pentru 2007 un nivel de 4,5 milioane de pasageri.

Aeroportul Baneasa estimeaza o crestere cu 50% a traficului

Si alte companii low-cost si-au anuntat intentia de a intra pe piata romaneasca din 2007: Ryanair din Irlanda, GermanWings si Easyjet din Marea Britanie, mai ales ca de la 1 ianuarie orice companie autorizata in UE poate sa zboare fara probleme si in Romania. Aeroportul Baneasa din Bucuresti, gazda predilecta pentru companiile low-cost, asteapta o crestere cu 50 la suta a traficului, pana la un milion de pasageri in 2007.

Inflatie low-cost in Europa Centrala

Pe piata romaneasca au intrat si alte companii low-cost, precum SkyEurope din Slovacia, cu patru curse saptamanale pe ruta Bucuresti - Bratislava, respectiv Sofia - Bratislava.
De asemenea, compania BlueAir opereaza, de pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa, zboruri cu destinatiile Milano, Madrid, Lyon, Istanbul, Roma, Paris, Barcelona, Torino, Verona, Koln, Bologna, iar compania de zbor MyAir efectueaza curse pe rutele Milano, Roma si Venetia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.